Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: d200 vs. S5 PRO

Domyślnie d200 vs. S5 PRO

witam

W zwiazku z tym ze d200 jest w super cenie przymierzam sie do d200 na rok i potem jak juz d700 bedzie w bardziej przystepnej cenie, zakupic d700 i d200 stosowac jako 2gie body.

Znajomy polecil mi S5 bo body z d200 tylko sensor inny, niby lepszy przez zastosowanie techniki HDR ktora da wieksza rozpietosc.

Jaka jest wasza opinia i uwagi ??

szukalem forum, ale z takim porownaniem sie nie spotkalem.

z gory dzieki za wskazowki

pozdrawiam

"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

racja, szukalem beda nie zalogowanym, jak sie zalogowalem zeby napisac watek i potem przegladnalem to troche tego znalazlem

czyli po za matryca, roznicy nie bedzie ??

i tak lubie wszystko puscic przez lightrooma i wywalac tylko to co mnie interesuje, tak wiec obojetne co puszcze czy gorszego z poczatku nikona czy lepszego fuji ??

Domyślnie

poza matrycą to różnic jednak trochę jest ( korpus jest ten sam, ale wnętrzności inne ), przeczytaj te wątki i przejrzyj specyfikację obu aparatów
    Fuji S3 to inny korpus, ale matryca niemal identyczna jak w S5 więc pewne sprawy wspólne
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

szybko czytasz te kilkadziesiąt stron watków.
    tam są te odpowiedzi.
    w skrócie (detale są w wątkach) - sa i inne różnice. Np S5 dłużej zapisuje obrazek.
    Pełne wykorzystanie "HDR" masz tylko w oryginalnym sofcie Fuji.

Czytaj. Jak następne pytanie padnie za chwilę to ci zamknę watek
    za kilka godzin możesz pytać
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

w szkole podstawowej bylem na kursie "szybkiego czytania". Tak ze minelo troche lat tak ze czlowiek niezlej wprawy dostal. Spoko przeczytam sobie dzisiaj na spokojnie i bede dalej walic z pytaniami w niewyjasnionych kwestiach.

Domyślnie

żartowałem
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

ok wiec matryca jest tym co rozni te 2 body.

jak wyglada sprawa kompatybilnosci lamp w przypadku S5 ??

Domyślnie

No to jednak nie przeczytałeś, albo przeczytałeś bez zrozumienia

Lampy Sb-600/800 działają tak samo jak na D200.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    No to jednak nie przeczytałeś, albo przeczytałeś bez zrozumienia

Lampy Sb-600/800 działają tak samo jak na D200.
    jak by co po niektorzy pisali na temat to tez by bylo dobrze

pierwsze 4 strony to spieranie sie z autorem watku ze nie ma sensu zeby zmienial sprzet

Uprawnienia umieszczania postów