Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46
    Rozmowny Awatar cahe
    Miasto
    Kielce/przebywam w stolicy

Domyślnie BF/FF to bzdura?

Kurcze, tak się zastanawiam, czy ja to mam jakieś szczęście, czy może faktycznie FF/BF to tylko mit . Kupiłem sporo szkiełek na naszej forumowej giełdzie - w ciemno i nie miałem problemów nawet z takimi słynącymi z kłopotów szkłami jak:

Tamron 17-50/2.8
    Sigma 30/1.4

ani z żadnym innym szkłem jakie posiadam/pożyczyłem.

Co jest? Czy ja mam jakiś dziwny aparat, czy może te problemy to urojenia i nadwrażliwość
    Look ma, no camera!

Nie zapomnij dodać swojej grupy fotograficznej do forumowej mapki!

autograf
    Gość

Domyślnie

Masz też BF/FF w puszcze i wszystko jest okej. Ale tylko jest dobrze z Twoją puchą!

JOKE

Domyślnie

Odkupując na naszej giełdzie od onanistów sprzętowych wybierających w sklepach ze 100 sztuk problem z BF/FF nie istnieje
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    Odkupując na naszej giełdzie od onanistów sprzętowych wybierających w sklepach ze 100 sztuk problem z BF/FF nie istnieje
    DOBRE!!

Domyślnie

Mysle, ze nie pasujesz do tego forum; pewnie zamiast testowac wszystko na wszystkie mozliwe sposoby, zamiast robic zapierajace dech w piersiach zdjecia scian i linijek, jak gdyby nigdy nic, zajmujesz sie fotografianiem, nie zwazajac na rzeczy fundamentalne
    FE | F80 | F100 | F6 | Z6 | D500 | N16-35/4 | N 24-70/4 Z | N70-200VRII | N80-400G | N35/2D | N50/1.8G | N85/1.8G | N 105 2.8VR | N 100/2.8 E MF | N 70-210/4 MF | SB800 | SB900
    Ex: D70 | D300 | D600 | D7500

Domyślnie

Bluźnierca! Bez BF / FF ćwierć wątków na forum by nie istniała....

A tak serio, to ja do końca też nie czuję tego problemu. Jeśli fokusem steruje aparat i to w nim jest powiedzmy "czujnik że jest fokus", to rozumiem że kręci obiektywem tak długo, aż będzie dobrze na obrazie, który powstaje TTL. Rozumiem, że to aparat może mieć spieprzony czujnik, ale nie rozumiem, jak obiektyw może mieć BF / FF. Ale co ja tam wiem - prosty programista jestem.

Chyba, że to obiektyw wie, kiedy jest fokus - wtedy rzeczywiście obiektyw może mieć wadę... E - niech się mądrzejsi wypowiadają...
    Pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

Może zdjęcia dekielków robisz i nawet nie wiesz, że masz BF/FF
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Jeśli nie doświadczyłeś BF/FF toś du.., nie fotograf
    Jeszcze może napisz, że nie robiłeś zdjęc dekielka na czasie 30min z ISO3200 to juz w ogóle WSTYD !

Rozmowny Awatar cahe
    Miasto
    Kielce/przebywam w stolicy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Jeśli nie doświadczyłeś BF/FF toś du.., nie fotograf
    Jeszcze może napisz, że nie robiłeś zdjęc dekielka na czasie 30min z ISO3200 to juz w ogóle WSTYD !

No to - WSTYD. A ja się miałem śmiałość uważać za onanistę sprzętowego . Kajam się i postaram poprawić.
    Look ma, no camera!

Nie zapomnij dodać swojej grupy fotograficznej do forumowej mapki!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cahe Zobacz posta
    Kajam się i postaram poprawić.
    Rób szybko test dekla ! Czas 60min i ISO6400 Na bank masz hot-pixele (czyli sprzet kwalifikujący sie do wymiany! )

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów