Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46
    Rozmowny Awatar cahe
    Miasto
    Kielce/przebywam w stolicy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Rób szybko test dekla ! Czas 60min i ISO6400 Na bank masz hot-pixele (czyli sprzet kwalifikujący sie do wymiany! )
    Nie mam ISO 6400

A wracając do tematu: Może problemy z BF/FF wynikają z nieumiejętnego użycia obiektywu? Może ktoś kto cykał fotkę ustawił ostrość, a potem ruszył się przy robieniu zdjęcia o kilka cm do przodu i już - mamy BF? Zgodnie z tym, co napisał kolega kilka postów temu, problem FF/BF jest po prostu nielogiczny. Dlaczego miałoby to zależeć od obiektywu?
    Look ma, no camera!

Nie zapomnij dodać swojej grupy fotograficznej do forumowej mapki!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cahe Zobacz posta
    Kurcze, tak się zastanawiam, czy ja to mam jakieś szczęście, czy może faktycznie FF/BF to tylko mit . Kupiłem sporo szkiełek na naszej forumowej giełdzie - w ciemno i nie miałem problemów nawet z takimi słynącymi z kłopotów szkłami jak:

Tamron 17-50/2.8
    Sigma 30/1.4

ani z żadnym innym szkłem jakie posiadam/pożyczyłem.

Co jest? Czy ja mam jakiś dziwny aparat, czy może te problemy to urojenia i nadwrażliwość

Serio - taki problem istnieje - ale jest mało spotykany. Ja przemaglowałem wiele szkieł, ale ostatnie jakie chciałęm kupić właśnie miało nieszczęśliwego BFa.... wcześniej testowałem wiele innych i ten problem mnie nie spotkał. Pech straszny :/

ps.Celując w samochód z odległości około 20 metrów, trafiło mi w następny który stał dobry metr za tym - na którym ustawiłem ostrość :P
    | D80 | T17-50 |SB 800 |

Rozmowny Awatar cahe
    Miasto
    Kielce/przebywam w stolicy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miden Zobacz posta
    ps.Celując w samochód z odległości około 20 metrów, trafiło mi w następny który stał dobry metr za tym - na którym ustawiłem ostrość :P
    AF się czasem myli, jesteś pewny, że powtarzalnie dostajesz takie fotki? Może BF/FF to po prostu rozregulowane szkło i tyle?
    Look ma, no camera!

Nie zapomnij dodać swojej grupy fotograficznej do forumowej mapki!

Domyślnie

Zabawa w szukanie BF/FF jest przednia!!! Podoba mi się szczególnie jak trudno znaleźć te BF/FF i trzeba mierzyć sufmiarką, albo jakimś innym laserowym przyrządem

Z dugiej strony to na razie mam BF =Bee..Frame chociaz wolałbym FF= Full Frame. Pozdrawiam kolegów z wątków o FF i Bee..Frame=DX
    D40: S10-20, S30, N50G, N18-200VR, T55-200+DCR250, SB-400...
    Zenith 12XP: H44M, J37A, P29/2.8, P135/2.8.
    ..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cahe Zobacz posta
    Kurcze, tak się zastanawiam, czy ja to mam jakieś szczęście, czy może faktycznie FF/BF to tylko mit . Kupiłem sporo szkiełek na naszej forumowej giełdzie - w ciemno i nie miałem problemów nawet z takimi słynącymi z kłopotów szkłami jak:
    Tu masz przykład jak duży może być FF

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

To szkiełko ma chyba AF "samonaprowadzający na twarze" - zrobili następną bajerę, ale nie przetestowali na plaży
    D40: S10-20, S30, N50G, N18-200VR, T55-200+DCR250, SB-400...
    Zenith 12XP: H44M, J37A, P29/2.8, P135/2.8.
    ..

Domyślnie

Niesmialo sie przyznam ze tez nie mialem zadnego BF/FF...

Wczoraj tylko malo zawalu nie dostalem jak mi przestal dzialac AF w aparacie ze wszystkimi szklami (pod koniec sesji na szczescie) ale wystarczylo przeczyscic styki alkoholem(nowart masz u mnie piwo)
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Właśnie kupiłem 85 u mnie chodzi rewelacyjnie, a podpięte do D300 kolegi z forum miało metrowy FF. Na szczęście regulacja w body pomogła i rozwiązała problem

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Tu masz przykład jak duży może być FF

Moim zdaniem w tym przypadku aparat prawidłowo ustawił ostrość i o żadnym BF/FF mowy być nie może. Uważam nawet że AF automatycznie skorygował błędny kadr fotografa.
    nic...

Domyślnie

To jest nas już dwóch swego czasu też "ubolewałem" nad moim odstawaniem od reszty.Im wszystkim puszki nawalały,obiektywy były pełne BF i FF,nie ostrzyły na f/2,8 na f/0,8 pewnie też, puszki spadały co najmniej z 1 m na podłogi itp.itd etc. a mnie jak na złość nic - kompletnie nic - a nie coś miałem, napis nikon na dekielku mam na wszystkich obiektywach do góry nogami
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów