Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Janów Lubelski

Domyślnie

witam
    jestem amatorem i zakupilem d80 i Sigma 17-35mm f/2.8-4 EX DG IF HSM Aspherical Super Wide Angle Zoom(byla promocja 300$). planuje kupic jeszcze jeden obiektyw Tamron AF70-300mm F/4-5.6 Di LD 1:2 Macro Zoom Lens with Built In Motor albo Nikon 55-200mm f4-5.6G ED AF-S DX(ewentualnie plus IF jeśli bedzie promocja). ktory doradzacie?
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez foto tom ; 11-07-2008 o 23:40 Powód: mala pomylka

Domyślnie

To zaczynamy 3ci watek w tym temacie Jak 300mm nie jest Ci niezbedne to ja bym wzial Nikkora. Mozesz tez pomyslec nad wersja z VR bo nie jest wiele drozszy.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Janów Lubelski

Domyślnie

to ten model nie ma redukcji vibracji?? a co sadzicie o tej sigmie co kupilem nadaje sie ?? pozdrawiam

Domyślnie

Sa dwie wersje 55-200, jedna ma VR (ta nowsza), druga nie. Co do tej Sigmy, nie wypowiem sie bo nie mialem/nie znam tego szkla.
    Najzieleńszy z zielonych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Sa dwie wersje 55-200, jedna ma VR (ta nowsza), druga nie. Co do tej Sigmy, nie wypowiem sie bo nie mialem/nie znam tego szkla.
    ja mam nikkora bez VR jeszcze kiedy je sprzedawali w zestawie z D40 a dokładnie AF-S 55-200mm 1:4-5.6 ED

i powiem że pare pkiników lotniczych nim zaliczyłem , jak na tanie szkło to ok.

Domyślnie

Obiektyw z systemem redukcji poruszenia VR jest lepszy, zwłaszcza w trudnych warunkach oświetleniowych. Widać to w obiektywach z zakresu 70-300mm, bliżej wartości 300mm.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Witam! (no to zacznę 4 wątek )
    W najbliższym czasie mam zamiar kupić swoją pierwszą lustrzankę - po kilku tygodniach czytania, oglądania i szukania padło na Nikona D80. Teraz jednak mam jeszcze większy problem - jaki obiektyw? Zaznaczam, że jestem raczej średnio zaawansowaną amatorką, jeśli chodzi o fotografię. Fotografuję głównie konie i psy (często w ruchu), ale lubię także pobawić się w makro czy portrety. Szukam czegoś w miarę uniwersalnego i niedrogiego - mogą to być też dwa obiektywy. Dużo dobrego słyszałam o Nikkorze 50mm F/1.8, jednak jakiś zoom też by się przydał - chociażby do fotografowania na zawodach. Co proponujecie? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vika Zobacz posta
    W najbliższym czasie mam zamiar kupić swoją pierwszą lustrzankę - po kilku tygodniach czytania, oglądania i szukania padło na Nikona D80. Teraz jednak mam jeszcze większy problem - jaki obiektyw? Zaznaczam, że jestem raczej średnio zaawansowaną amatorką, jeśli chodzi o fotografię. Fotografuję głównie konie i psy (często w ruchu), ale lubię także pobawić się w makro czy portrety. Szukam czegoś w miarę uniwersalnego i niedrogiego - mogą to być też dwa obiektywy. Dużo dobrego słyszałam o Nikkorze 50mm F/1.8, jednak jakiś zoom też by się przydał - chociażby do fotografowania na zawodach. Co proponujecie? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź
    Witaj.

Ja również ostatnio zakupiłem d80. Zdecydowałem się na Tamrona 17-50 ze światełkiem 2.8 i powiem, że jak na takie szkło jestem zadowolony. Jako zum mam 55-200mm jeszcze z d40 który kiedys uzywałem. Mam 2 szkiełka w zasadzie uzupełniajace się. Planuje również zakup stałki f1.8 .

To taki mój zestaw. Jeśli fotografujesz zawody to może coś z 70-300 nikkora z VR albo innych producentów.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

dzięki może ktoś coś więcej ma do powiedzenia o N70-300?
    a 55-200? jak się sprawuje?
    Ostatnio edytowane przez Vika ; 16-07-2008 o 22:52

Domyślnie

To dla Ciebie idealnym szklem bylby N 60/2.8 Micro. Portrety beda z niego jak zyleta i do tego swietny obiektyw Macro. Bo 105/2.8 nie proponuje ze wzgledu na cene Ale fajnie by bylo jakbys podala swoj budzet

może ktoś coś więcej ma do powiedzenia o N70-300?
    To jest obowiazkowa lektura dla Ciebie Ja tylko powiem, ze w tej klasie cenowej nie ma lepszego szkla.
    Najzieleńszy z zielonych

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów