ja dziś zakupiłem puszke d80 z kitajcem 18-135 i jestem wniebowzięty. wiem, ze to srednio wartosciowa odp na pytanie le musialem sie tym pochwalić![]()
Szukaj
ja dziś zakupiłem puszke d80 z kitajcem 18-135 i jestem wniebowzięty. wiem, ze to srednio wartosciowa odp na pytanie le musialem sie tym pochwalić![]()
Witam odswieze troche temat a wiec posiadm juz d80, Sigma 17-35mm f/2.8-4i Nikkor 50mm F/1.8 teraz przyszedł czas na jakies tele no i mozeci mi powiedziec ktore obiektyw robia ostrzejsze zdjecia przy wiekszym zoomie? Tamron AF70-300mm F/4-5.6 Di LD 1:2 Macro , Sigma 70-300mm f/4-5.6 DL-M DG Macro czy Nikon 55-200mm f/4-5.6G ED IF AF-S DX VR?? przewaznie fotografowac bede przyrode. pozdrawiam
przyrodę? rozumiem, że masz na myśli tą nieożywioną? bo wszystkie trzy wskazane przez ciebie tele są dosyć ciemne, więc szanse na uchwycenie 'na ostro' żywej przyrody będą raczej niewielkie...
カメラは、いくつかのレンズと、言葉には非常に貴重な ニコン
mi chodzi o to ktory z tych trzech jest najlepszy
możecie powiedziec ktory z tych trzech obiektywow robi najlepsze zdjecia do 200mm oraz powyzej ktory mniej mydli tamron czy sigma??
Nikkor 70-300VR. A z tamtych wolalbym raczej sigme w wersji apo i raczej z silnikiem.
Przy okazji - uzywanie szukajki nie boli.
To sobie zobacz ptaszory wld'a robione 70-300 VR. Zreszta ja tez uzywam VRki do przyrody i jak na amatorskie zastosowania sprawdza sie calkiem ok. Nie kazdego stac od razu na swiatlo 2.8 w tele.
W tym momencie najlepszy amatorski telezoom na tej polce cenowej.
Skontaktuj się z nami