Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie CS2 a NEFy z d300

zostałam otóż szczęśliwą właścicielką d300, przy okazji zmieniam system na Maca, iMac już czeka, jabłkowy CS3 idzie pocztą, chciałam jednakowoż w międzyczasie próbne jakieś strzały pooglądać na dotychczasowym klaptopie z windowsowym CS2

wedle adobowej specyfikacji ACR 3.7 wspiera d300 (kupa, nie wspiera, to samo wynika z forum adobowego), zainstalowałam DNG Converter 4.3.1, co to niby ma działać na CS2 - kupa, nie działa

czy jest zatem jakaś możliwość pracy z NEFami z d300 pod CS2 czy muszę sobie koniecznie i to apgrejdować?

jeśli jest, to proszę mi to wytłumaczyć prosto i klarownie
    d coś tam plus gadżety
    migavvki

Domyślnie

.
    Ostatnio edytowane przez pawel ; 10-07-2008 o 18:56 Powód: podwójny post

Domyślnie

najnowszy ACR pod CS2 nie otwiera DNG?

Domyślnie

Musisz dokonać konwersji NEF-ów do formatu DNG - a dopiero DNG otworzysz w ACR (swoją drogą tego typa, który wymyślił ten patent z niereformowalnym ACR-em w starszych wersja PSa powinno się zastrzelić)

Domyślnie

Nie wiem na 100%, ale u mnie na G5 CS3 smigał bez problemów. W Bridgu miałem podgląd NEFów taki sam jak na Okienkach. Dziwne w sumie to ... Jaki dokładnie to jest CS2 ?
    >>
    D200 | AF-S NIKKOR 18-70 1:3.5-4.5G ED | AF-S NIKKOR 70-300 1:4.5-5.6G VR | SB-600 | PLAYSTATION 3

Domyślnie

Niestety jeśli chodzi o PSa i nefy z D300 to tylko CS3 bo potrzebny do tego plunginek nie zainstaluje sie do CS2 i zatrybi tylko z CS3 a "najwyzszy" model plunginka jaki zainstaluje sie do CS2 nie otworzy nefa z D300 i kółko się zamyka - tez byłem z tego faktu ogromnie zadowolony :/

oczywiscie można toto konwertować i przerabiać ale tak po prostu aby się otworzyło i juz to nie

Domyślnie

najnowszy ACR, znaczy o ile mi wiadomo 4.4.1, nie współpracuje z CS2, jeno z CS3
    d coś tam plus gadżety
    migavvki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asmo71 Zobacz posta
    najnowszy ACR, znaczy o ile mi wiadomo 4.4.1, nie współpracuje z CS2, jeno z CS3
    Oczywiście - nb. to jawny bandytyzm. Ale możesz owym DNG Converterem skonwertować NEF-y do DNG i te już w starszym ACR otworzysz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Musisz dokonać konwersji NEF-ów do formatu DNG - a dopiero DNG otworzysz w ACR (swoją drogą tego typa, który wymyślił ten patent z niereformowalnym ACR-em w starszych wersja PSa powinno się zastrzelić)
    Czornyj, wybacz laickie pytanie, ale jak to się robi?

z zastrzeleniem zgadzam się w całej rozciągłości
    d coś tam plus gadżety
    migavvki

Domyślnie

pobierasz ACR + DNG converter, odpalasz DNG Converter, konwertujesz na DNG i śmiga z każdym ACR, nawet ze starym jaki masz w CS2

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów