Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 87

Domyślnie

17-55 jest super - gdybym miał wybierać jeden jedyny obiektyw, to byłby właśnie ten. Jasny, szybki - ma i szeroki kąt a na 55 (kąt widzenia prawie jak 85 dla małego obrazka) spokojnie można robić portrety. Bdb bokeh. Pancerna obudowa. Wady: duży i ciężki ale jestem w stanie to przeboleć

Według mnie lepiej mieć jeden dobry obiektyw, niż wiele takich sobie. Poza tym zwłaszcza na początku zbyt dużo szkieł wprowadza tylko zamęt.
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiael Zobacz posta
    Nikon 70-200mm 70-200 AFS VR f2.8G IF-ED-Nikkor Lens@UK cena 1049GBP jak narazie mnie przeraża ta cena ;/
    Ten 17-55/2.8 juz bardziej znośna około 700GBP

ehh czemu wszedzie jest taniej niezeli w polandii? funcior 4.12zl... chyba warto sie wybrac tanimi liniami na zakupy.

17-55 polecalbym jak najbardziej (24-70 2.8 jezeli w planach FX.. ale z opisu wynika ze d300 na kilka lat - poczekaj az pojawi sie w sklepach d700 to moze urwiesz troszke na d300 ).

docelowo po zakupie 17-55 zbieraj sobie na tego N70-200 2.8

SB800.. tez poczekac na wejscie do sklepow sb900.. i moze odrazu sb900 kupic.. jor czojs

polecilbym S10-20

co do plecaka.. to slingshota 200/300 jak juz wczesniej ktos wspomnial. (sam mam i bardzo sobie chwale.. ludzie w autobusach tez sobie chwala

grip.. fajne ale na poczatek zbedne.

dobra UVke na ta 17-55

karte 8giga scandiska III (albo 2x4)

S30 1.4 mozna rowniez rozpatrzec..

tak to widze
    Ostatnio edytowane przez SokoL ; 10-07-2008 o 09:40

Domyślnie

tylko czy jako 1 lustrzanka d300 nie bedzie zbyt skomplikowany ? jakos tak nie widze zeby komus dac to jako 1 lustrzankę do ręki.. ilość opcji przeraża czasami...
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Jeśli zadajesz pytanie w stylu "co do D300" to znaczy nie powinieneś kupować D300.

Domyślnie

aaa tam - ktoś ma kasę i stać go, to jego sprawa - niech kupuje i się cieszy z wypas puszki
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Jeśli zadajesz pytanie w stylu "co do D300" to znaczy nie powinieneś kupować D300.

oj.. to juz lepiej nizeli miala by napisac "co do d700"

ps. sam jak kupowalem d50 myslalem, ze rzucam sie na gleboka wode nie wiedzac za duzo o lustrach. (nawet malpki nie mialem wczesniej.. a jedynie od malego uwielbialem robic zdjecia aparatami rodzicow, znajomych (tyle ze ja kupilem kita z 18-55 i nie mialem budzetu 10k a max 3k

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    aco lepiej kupic d60 i za pol roku stwierdzic ze przydalo by sie cos lepszego?
    Sam mysle o d300 przesiadam sie z fuji 9600 i mysle ze skok bedzie ogromny i wole wydac pieniadze raz a dobrze a ze bede mial problemy na poczatku...coz wieksza mobilizacja do nauki i zabawy...
    ...
    Pisaliscie o tym tamronie 17-50 \2,8 jedno pytanie ,moze byc alternatywa dla nikkora 17-55?
    ...
    A jak ktos juz kupuje w Anglii to warto od razu negocjowac cene albo kupic np.na lotnisku w dixonie(tax free)
    albo jeszcze powiedziec w sklepie ze sie jest turysta i zeby od razu odliczyli tax dosc spora oszczednosc
    pozdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewskipiotr Zobacz posta
    aco lepiej kupic d60 i za pol roku stwierdzic ze przydalo by sie cos lepszego?
    Sam mysle o d300 przesiadam sie z fuji 9600 i mysle ze skok bedzie ogromny i wole wydac pieniadze raz a dobrze a ze bede mial problemy na poczatku...coz wieksza mobilizacja do nauki i zabawy...
    ...
    Pisaliscie o tym tamronie 17-50 \2,8 jedno pytanie ,moze byc alternatywa dla nikkora 17-55?
    ...
    pozdr
    Chcesz być niereformowalny ?

Kupujesz aparat taki, żeby go zmienić, jak ci przestanie wystarczać. Obiektyw: zostaje na lata.

Ten Tamron z powodzeniem zastępuje Nikkora 17-55/2.8 w zakresie optyki, jednak pod warunkiem wybrania egzemplarza bez BF/FF.

Pzdr.

P.S.
    Ostatnio słyszy się głosy, że czasami (bardzo rzadko) spotyka się egzemplarze, w których zbyt szybko wycierają się ścieżki na taśmie elektroniki. Nie wiem, czy tylko w tym Tamronie, może i w innych obiektywach. Zbyt mało przypadków, żeby wyciągnąć jednoznaczne wnioski. U mnie działa jak malina i na ciężkiego Nikkora, choć z SWM, nie zamienię.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 10-07-2008 o 11:35
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lublin,Lodz,Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiael Zobacz posta
    Witam, zastanawiam się bardzo nad zakupem D300, a że jest to moje pierwsze lustro postanowiłem spytać o radę czy takie zestawienie wystarczy na początek, zwłaszcza jeśli chodzi o optykę bo czytanie testów co innego, a opinnie co innego
    Lista:
    1. Nikon D300
    2. Nikon Speedlight SB-800+Flash Bounce Reflector
    3. Nikon MB-D10 Battery Grip+2x EN-EL3e OEM Battery
    4. Nikkor AF-S 16-85mm f/3.5-5.6G DX ED VR
    5. Nikkor AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 G VR IF-ED
    6. 4GB CF type III or IV
    7. Hoya 67mm Pro1D Pro-1 Digital CPL
    8. Hoya 67mm Pro-1 Sup HMC Multi-Coated UV
    9. Hoya 67mm Circular Polarizer

z góry dzięki
    Jesli to Twoje pierwsze lustro to rozwaz zakup D300 i 18-200. Nie jest to obiektyw do zastosowan profesjonalnych ale do amatorskich zwlaszcza jako pierwsze szklo wydaje sie byc idealny. Przeciez nikt Ci nie zabroni sobie pozniej dokupic odpowiednich szkiel juz dobranych do potrzeb. Jest sporo dobrych szkiel nikon 2.8 ... tylko po co masz wywalac na to kase skoro nie wiesz jeszcze co bedzie Ci potrzebne? Odnosnie karty to rozwaz zakup 16GB na ebay sa dosc tanio a RAW-y jednak szybko Ci ta 4 zapchaja.

Z filtrami tez poczekaj pare miesiecy dobierzesz sobie docelowa szklarnie to bedziesz wiedzial jaka srednice kupic i ewentualnie przejsciowki. bo jak kupisz za maly filtr to zadna przejsciowka na wiekszy obiektyw nie pomoze...

Jedrzej

Domyślnie

Odnosnie karty to rozwaz zakup 16GB na ebay sa dosc tanio a RAW-y jednak szybko Ci ta 4 zapchaja.

Tylko, że w instrukcji na str 369 jest napisane jakie karty zalecają stosować i max to 8GB.

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów