Jak zwykle, jeżeli można proszę o opinie i cenne sugestie.
Szukaj
Jak zwykle, jeżeli można proszę o opinie i cenne sugestie.
Trochę mdłe. Może kontrast podciągnąć? Do tego bałagan w tle, centralny kadr. Nie mówię, że zawsze centralny jest zły. Tutaj jednak nie porusza![]()
pozdrawiam
kontrast już ciągnąłem co spowodowało wyraźne odcięcie tła od dziecka szczególnie na wysokości głowy, bałagan zamierzony choć tylko na tej focie uzyskałem jak mniemam świetną minę. Dzięki za sugestie, pozdrawiam![]()
Zawsze możesz złapac ostrośc, zablokowac ekspozycje i przekomponować... Mim skromnym zdaniem... Potrzebne wieksze GO ono rozprawi sie z balaganem w tle... poza tym ciecie powyżej kolan też średnio... Wolalbym jednak cala postać, o tym, że jest mdłe, już ktoś napisał... Trza poprawic, na szceście model chyba będzie zainteresoway...![]()
Kurcze, nie bardzo rozumiem, cały sens tej foty dla mnie bynajmniej miał na celu pokazanie miny malca grymas który dość rzadko gości na jego twarzy, w otoczce "bałaganu" jaki panuje w tle daje fajny klimat może grafitii trochę za słabe na ścianach. Natomiast to dzecko w dresie ze zbuntowaną miną na tle obskurnych ścian miało dać wyraz buntu malca oooo taka filozofia wyszła .
No i super. Tylko pokazanie tego jak w celowniku (a zdjecie tak skomponowane nadaje sie do dorysowania czerwonego celownika) spowodowalo, ze stalo sie to wszystko o kant d...
W kazdej ksiazce pisze wiele o kompozycji podstawowej, o zasadach tropodzialu i innych madrych podstawach. Zachecam zanim zabierzesz sie za pokazywanie klimatu![]()
Ze sporej serii wybrałem to ujęcie jako najciekawsze, główny powód to oczywiście mina, reszta wkomponowała sie i ucięła na wysokości kolan z prostej przyczyny, miał być to portret na tle obskurnych ścian i zniszczonej uliczki ze zdezelowaną przyczepą kempingowa w tle.
Zdaje się że za dużo opisuje a wystarczy dobrze strzelić fotkę.....
Skontaktuj się z nami