Z całym szacunkiem, ale nie odbieraj tej rady tak prostacko... Nie mówię, co skopiować przy robieniu jeszcze raz tej klatki, ani czy zrobić sepię, czy kolor. Na litość - różnica pomiędzy tymi zdjęciami nie tkwi w kształcie poręczy!
Porównaj sobie nie wiek poręczy i sztukaterię tralek, tylko grę świateł... POrównaj nie sepię czy kolor, tylko ogólny odbiór, blaski, rozkład ciężarów, kompozycję... Nie mówię, żeby to kopiować, ale dostrzegasz chyba, że jedno zdjęcie jest zgaszone i mdłe, a drugie ma power!
Ten power można też robić w starych kamienicach, niekoniecznie musi to być nowa architektura. Nie wiem co konkretnie masz zrobić (choć gdybym się zastanowił, to może możnaby pogadać i na ten temat) - ale wiem czego masz NIE robić. NIE rób takich zdjęć jak wyżej - miałkich, nijakich, ani zimnych, ani gorących, mdłych i bez wyrazu.
Czasem nadaję, że zdjęcie jest przesadzone i dlatego niedobre, ale jeszcze gorsze są takie, które zamiast przesady są 'niedosadzone'... Jak niedosmażone jajko - rozlazłe, galaretowate i niesmaczne. Zrób lekkiego omleta lub ciężko przysmażone, ale nie galaretę.
@Skulinski - tośmy sobie nasłodzili.

Ale ja naprawdę uważam Twoje zdjęcia za perełki!
Skontaktuj się z nami