Jak widzę wciągam sie zdecydowanie bardziej w martwą naturę zwaną architekturą, mam nadzieję że tym ujęciem wywołam odrobinę mniej krytyki.
Szukaj
Jak widzę wciągam sie zdecydowanie bardziej w martwą naturę zwaną architekturą, mam nadzieję że tym ujęciem wywołam odrobinę mniej krytyki.
moztyw świetny.
moim zdaniem szerszy kąt i całość ostro powinna być.
co do kolorów.... jakiś różowy ten tynk, może taki był?
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
Ufffzrobiłem to w sepii, ciężko było zbalansować biel strasznie przemieszane światło a tu szczeliłem na lampie z obudowy, innej nie miałem pod ręką szerszego szkiełka jeszcze nie mam
ale wróce tam i lęgnę na posadzce efektem pochwale sie zaraz po udanym strzale
![]()
nie najgorzej ale...
- zrób z tego prawdziwe bw
- w pionie lepiej wygląda
jak dla mnei do kitu..
-strasznie plaskie swiatlo, wyglada jabys blyskał wbudowaną, ostre cienie i refleksy.
-ostrosc pewnie centralnie czyli trafiles w odlegly punkt co dalo pierwszy plan brzydko nieostry,
-kadr ktorego byly juz tysiace w o wiele lepszym wydaniu
i po co Ci iso 640 kiedy robisz czasem 1/200s?!
Puszki i słoiki...
Dzięki za opinie, ustosunkuje sie w taki sposób:
- Płaskie światło, ok z wbudowanej lampy zgadza się na niewbudowaną jak na razie nie stać mnie
- ostrość łapałem w zależności od ujęcia na różny poziomach schodów, w tym ujęciu które dla mnie jest najciekawsze pierwszy plan miał być nie ostry aby uzyskać najzwyklejszą w świcie głębie
- chętnie oblejże choć kilka z tych tysięcy może jakiś link? zawsze można się czegoś nowego nauczyć
- iso 640 potrzebne było do foty bez lampy której tu już nie zamieściłem, a że jak pewnie wiesz aparat podpowiada czas względem przysłony czy światła trafił sie taki czas, fota jak dla mnie jest ciekawym ujęciem wiec ją tu zamieściłem pod osąd.
A czy kolega może zasugerować jak jego zdaniem powinno wyglądać to ujęcie - kadr?
- z czy bez lampy ?
- ostrość na pierwszym planie ? tył sie rozmyje ? a może szeroko?
- jakie iso i czas ? może statyw ?
A może lepiej nie robić fotek których są tysiące.....![]()
Kolega już zasugerował. Wystarczy przeglądnąć sobie wątki choćby z tego działu (aArchiteltura), żeby znaleźć perełki, jak na przykład ten, który podlinkowałem. A świetnych zdjęć jest tu całkiem sporo w innych wątkach.
Skontaktuj się z nami