Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: A może tak?

Red face A może tak?

Jak widzę wciągam sie zdecydowanie bardziej w martwą naturę zwaną architekturą, mam nadzieję że tym ujęciem wywołam odrobinę mniej krytyki.

Domyślnie Odp: A może tak?

moztyw świetny.
    moim zdaniem szerszy kąt i całość ostro powinna być.
    co do kolorów.... jakiś różowy ten tynk, może taki był?
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Ufff zrobiłem to w sepii, ciężko było zbalansować biel strasznie przemieszane światło a tu szczeliłem na lampie z obudowy, innej nie miałem pod ręką szerszego szkiełka jeszcze nie mam ale wróce tam i lęgnę na posadzce efektem pochwale sie zaraz po udanym strzale

nie najgorzej ale...
    - zrób z tego prawdziwe bw
    - w pionie lepiej wygląda

Domyślnie

jak dla mnei do kitu..
    -strasznie plaskie swiatlo, wyglada jabys blyskał wbudowaną, ostre cienie i refleksy.
    -ostrosc pewnie centralnie czyli trafiles w odlegly punkt co dalo pierwszy plan brzydko nieostry,
    -kadr ktorego byly juz tysiace w o wiele lepszym wydaniu
    i po co Ci iso 640 kiedy robisz czasem 1/200s?!
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malibu Zobacz posta
    nie najgorzej ale...
    - zrób z tego prawdziwe bw
    - w pionie lepiej wygląda
    Zrobiłem sepie, chętnie przerobie i dodam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skulinski Zobacz posta
    jak dla mnei do kitu..
    -strasznie plaskie swiatlo, wyglada jabys blyskał wbudowaną, ostre cienie i refleksy.
    -ostrosc pewnie centralnie czyli trafiles w odlegly punkt co dalo pierwszy plan brzydko nieostry,
    -kadr ktorego byly juz tysiace w o wiele lepszym wydaniu
    i po co Ci iso 640 kiedy robisz czasem 1/200s?!
    Dzięki za opinie, ustosunkuje sie w taki sposób:

- Płaskie światło, ok z wbudowanej lampy zgadza się na niewbudowaną jak na razie nie stać mnie
    - ostrość łapałem w zależności od ujęcia na różny poziomach schodów, w tym ujęciu które dla mnie jest najciekawsze pierwszy plan miał być nie ostry aby uzyskać najzwyklejszą w świcie głębie
    - chętnie oblejże choć kilka z tych tysięcy może jakiś link? zawsze można się czegoś nowego nauczyć
    - iso 640 potrzebne było do foty bez lampy której tu już nie zamieściłem, a że jak pewnie wiesz aparat podpowiada czas względem przysłony czy światła trafił sie taki czas, fota jak dla mnie jest ciekawym ujęciem wiec ją tu zamieściłem pod osąd.

A czy kolega może zasugerować jak jego zdaniem powinno wyglądać to ujęcie - kadr?
    - z czy bez lampy ?
    - ostrość na pierwszym planie ? tył sie rozmyje ? a może szeroko?
    - jakie iso i czas ? może statyw ?

A może lepiej nie robić fotek których są tysiące.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HARNAS Zobacz posta

A może lepiej nie robić fotek których są tysiące.....
    zdecydowanie robić. Może zrobisz taką która będzie lepsza niż te tysiąc o których była mowa Chyba lepiej wyłączyć lampę, zabrać statyw i tam wrócić. Nie podoba mi sie jeszcze obcięty dół...No, ale to szczegół..
    Czekamy na poprawioną wersję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    zdecydowanie robić. Może zrobisz taką która będzie lepsza niż te tysiąc o których była mowa Chyba lepiej wyłączyć lampę, zabrać statyw i tam wrócić. Nie podoba mi sie jeszcze obcięty dół...No, ale to szczegół..
    Czekamy na poprawioną wersję
    Ufff juz prawie zwątpiłem, pewnie że wrócę a i statyw wezmę pod pachę a i zaprezentuje tu owoc tego zdarzenia z tym dołem fakt, nie miałem jak legnąć na ziemi przypadkowo znalazłem sie z w tym miejscu z aparacikiem nie chcąc zostawiać go w aucie

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HARNAS Zobacz posta
    - chętnie oblejże choć kilka z tych tysięcy może jakiś link? zawsze można się czegoś nowego nauczyć

[...]

A czy kolega może zasugerować jak jego zdaniem powinno wyglądać to ujęcie - kadr?

Kolega już zasugerował. Wystarczy przeglądnąć sobie wątki choćby z tego działu (aArchiteltura), żeby znaleźć perełki, jak na przykład ten, który podlinkowałem. A świetnych zdjęć jest tu całkiem sporo w innych wątkach.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów