Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Używany D50

Oszczędny w słowach Awatar xmaniekx
    Miasto
    Zgierz/Łódź

Domyślnie Używany D50

Witam.

Mam takie pytanie dotyczące awaryjności sprzętu.. Mam pewne obawy co do kupna używanej D50. Mam obawiać sie ze puszka padnie po np. 3 miesiącach? Czy mozna kupic bez obaw D50 z przebiegiem ok 6tys ?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.
    D70s/F801/AF-S 18-70/50 1.8 MF/Mamiya Rb67 i narazie tyle wystarczy

Vodafone
    Gość

Domyślnie

To jak loteria... może jeszcze długo śmigać a może zaraz paść :-] powiem szczerze,że ja bym nie kupił to już zabytek i nie ma sensu czyścic komuś torby, ale to moje zdanie...

Domyślnie

6 tys to mechanizm sie dotarł dopiero.
    Ja natłukłem ponad 14 k co nie jest jakąś dużą liczbą i jedynie guma pod kciukiem się zaczyna odklejać.

Bierz

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na to nie ma reguły. Może paść po 10 , 30 czy 80 tysiącach.
    Ogólnie 6 tys uznaje się za ledwie dotarty aparat.

Domyślnie

Kolega miał, zrobił koło 50 tys, w tym czasie aparat leciał ze schodów, spadał ze sceny z 1,5 m, był zalewany i przezywał inne katorgi ale zdjecia robił do konca( dopóki go nie sprzedał), ja bym sie nie martwił..
    никон

Domyślnie

W celu podniesienia statystyk moje D50 na chwile obecna ma ~20k przez ten czas ani jednego zawiasu, erroru itp działa odpukac; cud miód, wiec jak napisał Nemeth 6k to ledwo dotarcie sprzętu.
    D50 | N18-55 | N70-300 G | SB-800

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucid Zobacz posta
    Kolega miał, zrobił koło 50 tys, w tym czasie aparat leciał ze schodów, spadał ze sceny z 1,5 m, był zalewany i przezywał inne katorgi ale zdjecia robił do konca( dopóki go nie sprzedał), ja bym sie nie martwił..
    Ktoś kto go kupił po takich testach musi być z niego bardzo zadowolony... tylko czy o tym wie co jego sprzęt przeszedł ?!

Ps. Zachwilę okaze się iż migawka jest bardziej wytrzymała niż w D3
    Ostatnio edytowane przez Vodafone ; 06-07-2008 o 23:50

Domyślnie

Jak to ktoś napisał wyżej, D50 to "zabytek". Tylko, że ten "zabytek" robi świetne zdjęcia. Kolega kupił D50 z przebiegiem 18k. Laik totalny, zrobił kilkaset fotek w kilka dni na Auto. Oglądając te fotki dochodzę do wniosku, że ze mnie du.. nie fotograf, albo ta D50 to świetna puszka dla amatora.
    Pozdr!
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xmaniekx Zobacz posta
    Witam.

Mam takie pytanie dotyczące awaryjności sprzętu.. Mam pewne obawy co do kupna używanej D50. Mam obawiać sie ze puszka padnie po np. 3 miesiącach? Czy mozna kupic bez obaw D50 z przebiegiem ok 6tys ?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.
    Powiem Ci tak. Kupujesz używkę, więc na wszystko musisz być gotów. Ale! Nie dajmy się zwariować, bo podchodząc do prawy w sposób "bo może sie popsuć" - bedziesz miał lęki przed zakupem auta, domu, no jednym słowem wszystkiego, co można mieć z drugiej ręki. Ponadto uwierz mi, że nawet nówki sztuki sprzęty potrafią się spsućzaraz po wyjęciu pudełka - więc w zasadzie ryzyko zepsucia się jest takie samo.

Zawsze też możesz poprosić obecnego właściciela o dokonanie ekspertyzy w serwisie Nikon. Powiedzą Ci wszystko o puszce.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

ja mam na liczniku ok.16000 i aparat działa bez problemów, 2,5 roku urzytkowania i na nic poza odklejającą gumą nie moge narzekać bardzo polecam ten aparat.
    D50 nex5n x-pro1

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów