Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Używany D50

Domyślnie

Umnie koło 4k na liczniku i działa nadal, choć teraz już jako zapas.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

mam, używam,zrobiłem coś koło 8 tys. zdjęć i zero problemów.a gumka sie odkleiła , to ją kropelką potraktowałem i trzyma.ja bym brał.

Domyślnie

Mój miał w styczniu na liczniku 48 000 zdjęć. Oddałem synowi po przesiadce na D300. Nigdy z D50 nie miałem kłopotów. Nic się nie odkleiło. Robiłem w bardzo różnych warunkach. W mrozie, deszczu i upale. Nie gloryfikuję tego sprzętu, ale dalej jestem z niego zadowolony i służy teraz jako zapas. Dobry zapas.
    Co do zakupu używki, to jak zwykle loteria.

Domyślnie

19500 na liczniku i na razie (tfu tfu) ok

Domyślnie

U mnie ponad 24k klatek i wszystko ok a puszka niepotrzebnie zajmuje miejsce w torbie bo mam już d300, sprzedawać nie zamierzam bo dostałbym za nią jakieś marne grosze Już lepiej niech będzie jako zapasowa puszka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vodafone Zobacz posta
    Ps. Zachwilę okaze się iż migawka jest bardziej wytrzymała niż w D3
    a ja nie byłbym z tego powodu bardzo zdziwiony.D50 jest aparatem z epoki, gdzie mechanika była robiona jeszcze zgodnie ze sztuką. Każde nowsze urządzenie jest lżejsze, mniejsze, delikatniejsze. A to musi być kosztem czegoś.
    Mam Praktikę z 56 roku i robi zdjęcia do dziś. Trzyma czasy, migawka chodzi bez zacięć.
    Myślisz, że któryś z obecnych aparatów, nawet tych profi, wytrzyma tyle czasu?
    Bo ja watpię.

Domyślnie

kupujący wiedział ze aparat jest po przejsciach ale czy dalej robi nim zdjecia nie mam pojecia...

Mój d50 ma cos koło 28 k i jedyne co nie chodzi jak trzeba to pokrętło, tzn co jeden klik powinna sie zmienic wartosc o jeden a musze sie nakrecic zeby to ustawic....
    Ostatnio edytowane przez Lucid ; 07-07-2008 o 11:41
    никон

Domyślnie

15k i tylko tradycyjna guma pod kciukiem. btw: to nie jest zabytek to jest legenda
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Góra/Wrocław

Domyślnie

Co wy tą gumą straszycie człowieka Mam D50 jakieś 2,5 roku i wszystko jak należy działa i nic się nie odkleja.
    Co do twoich obaw xmaniekx to zależy od właściciela. Jak pewny i nie zrzucał sprzętu ze sceny itp tylko obchodził się z nim należycie to nie widzę przeszkód. Naprawde fajny aparat
    +RIP+ Nikkor stopiątka tu spoczywa... wypadł z torby... tak bywa +RIP+

Domyślnie

u mnie 15k, z gumką pod kciukiem nie mam problemów, uzywany od 3 lat, nie mam sie do czego oprzyczepic. imo 6k to male miki.
    Jak widze ceny na alledrogo to coraz bardziej sklaniam sie do pozostawienia go w torbie...szkoda za taką kase oddawac taki sprzęt
    szkiełko i oko

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów