Umnie koło 4k na liczniku i działa nadal, choć teraz już jako zapas.
Szukaj
Umnie koło 4k na liczniku i działa nadal, choć teraz już jako zapas.
mam, używam,zrobiłem coś koło 8 tys. zdjęć i zero problemów.a gumka sie odkleiła , to ją kropelką potraktowałem i trzyma.ja bym brał.
Mój miał w styczniu na liczniku 48 000 zdjęć. Oddałem synowi po przesiadce na D300. Nigdy z D50 nie miałem kłopotów. Nic się nie odkleiło. Robiłem w bardzo różnych warunkach. W mrozie, deszczu i upale. Nie gloryfikuję tego sprzętu, ale dalej jestem z niego zadowolony i służy teraz jako zapas. Dobry zapas.
Co do zakupu używki, to jak zwykle loteria.
19500 na liczniku i na razie (tfu tfu) ok![]()
U mnie ponad 24k klatek i wszystko ok a puszka niepotrzebnie zajmuje miejsce w torbie bo mam już d300, sprzedawać nie zamierzam bo dostałbym za nią jakieś marne groszeJuż lepiej niech będzie jako zapasowa puszka.
Fotografia przyrodnicza https://www.facebook.com/sebastianokolotowicz
a ja nie byłbym z tego powodu bardzo zdziwiony.D50 jest aparatem z epoki, gdzie mechanika była robiona jeszcze zgodnie ze sztuką. Każde nowsze urządzenie jest lżejsze, mniejsze, delikatniejsze. A to musi być kosztem czegoś.
Mam Praktikę z 56 roku i robi zdjęcia do dziś. Trzyma czasy, migawka chodzi bez zacięć.
Myślisz, że któryś z obecnych aparatów, nawet tych profi, wytrzyma tyle czasu?
Bo ja watpię.
kupujący wiedział ze aparat jest po przejsciach ale czy dalej robi nim zdjecia nie mam pojecia...
Mój d50 ma cos koło 28 k i jedyne co nie chodzi jak trzeba to pokrętło, tzn co jeden klik powinna sie zmienic wartosc o jeden a musze sie nakrecic zeby to ustawic....
Ostatnio edytowane przez Lucid ; 07-07-2008 o 11:41
никон
Co wy tą gumą straszycie człowiekaMam D50 jakieś 2,5 roku i wszystko jak należy działa i nic się nie odkleja.
Co do twoich obaw xmaniekx to zależy od właściciela. Jak pewny i nie zrzucał sprzętu ze sceny itp tylko obchodził się z nim należycie to nie widzę przeszkód. Naprawde fajny aparat
+RIP+ Nikkor stopiątka tu spoczywa... wypadł z torby... tak bywa +RIP+
u mnie 15k, z gumką pod kciukiem nie mam problemów, uzywany od 3 lat, nie mam sie do czego oprzyczepic. imo 6k to male miki.
Jak widze ceny na alledrogo to coraz bardziej sklaniam sie do pozostawienia go w torbie...szkoda za taką kase oddawac taki sprzęt![]()
szkiełko i oko
Skontaktuj się z nami