Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Szukam czegoś, do zrobienia obrazu dysku i wypalenia na DVD na czarną godzinę. Nie wymagam żadnych dodatkowych opcji, byle dało się zrobić obraz systemu, wypalić na DVD i w razie czego bezproblemowo odzyskać. Koniecznie FREEWARE, niekoniecznie po polsku.
    Ciężko będzie...

1. Już Ci ktoś napisał, że na kopii się nie oszczędza.
    2. Chodzi Ci o przywrócenie systemu na partycji systemowej z obrazu na DVD - mogłeś to tak po polsku napisać.
    3. To co chcesz, wykona bezbłędnie Norton GHOST w kilkadziesiąt minut (przywrócenie).
    4. Żeby to nagrać potrzebujesz mieć Floppy (także CD by wystarczył).
    5. Np. do wersji 10.0 licencjonowanej GHOSTA firma Symantec dodaje drugą płytę 'GHOST 2003', która jest darmowa.
    6. Z tej darmowej płyty produkujesz dyskietkę startową (albo CD) spod Windows.
    7. Uruchamiasz PC z tego flopa (mając w nagrywarce czystą DVD).
    8. Dalej sobie poradzisz. Wybór Ghosta jest dlatego, że jest to profesjonalne, niezawodne i sprawdzone narzędzie. Stosowane przez wielu administratorów w różnych firmach, niewymagające specjalnych urządzeń.
    9. Jeśli Ci to nie odpowiada (bo np. wolisz Prtition Manager'a itp. badziewia) - to milczę 'jak grób'.

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 05-07-2008 o 22:30
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    9. Jeśli Ci to nie odpowiada (bo np. wolisz Prtition Manager'a itp. badziewia) - to milczę 'jak grób'.
    A dla tych co twierdzą, że Partition Manager to badziewie to polecam zajrzeć na stronkę. Żeby zobaczyć wszystkie nagrody dla Paragona należy klliknąć "archive".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    A dla tych co twierdzą, że Partition Manager to badziewie to polecam zajrzeć na stronkę. Żeby zobaczyć wszystkie nagrody dla Paragona należy klliknąć "archive".
    Nic nie zmieni faktu, że Ci co żyją z informatyki nie stosują badziewia.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Ghosta to ludzie używają, gdyż kiedyś nie było nic innego i się po prostu przyzwyczaili. Jak ktoś jeszcze się za to nie zabierał to śmiem twierdzić, że Paragon ma prostszy interfejs. Poza tym w Partition Managerze dostajesz więcej niż oferuje Ghost.

Domyślnie

Używam Norton Ghost podobnie jak kolega "wasilewk".Program jest niezawodny.Jestem zadowolony,chociaż może kolega "ropusz" ma rację że to wynik przyzwyczajenia.Ale z drugiej strony po co kombinować skoro ma się sprawdzony i profesjonalny programik na którym można polegać.
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartoszek Zobacz posta
    Używam Norton Ghost podobnie jak kolega "wasilewk".Program jest niezawodny.Jestem zadowolony,chociaż może kolega "ropusz" ma rację że to wynik przyzwyczajenia.Ale z drugiej strony po co kombinować skoro ma się sprawdzony i profesjonalny programik na którym można polegać.
    Właśnie, skoro można mieć tańszego i nieustępującego możliwościami Paragona?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartoszek Zobacz posta
    Używam Norton Ghost podobnie jak kolega "wasilewk".Program jest niezawodny.
    Też tak uważam, wcześniej miałem komputer na dyskach SCSII, teraz na SATA, wszystko chodzi jak powinno. Na Allegro kupiłem oryginalnego Ghosta 14.0 za 60 zł, więc nie są to jakieś powalające koszty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Nic nie zmieni faktu, że Ci co żyją z informatyki nie stosują badziewia.

Pzdr.
    Tia. Stosują Ghosta w wersji 10, szczególnie gdy system mają na SATA.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

JA używam DiscWizardSetup od Seagate i jest po polsku.
    Producentem programu jest Acronis i jest darmowy pod warunkiem wykrycia choćby jednego dysku firmy seagate.
    Specjalnie przy zakupie kompa zwróciłem na to uwagę
    Działa zajefanie, przywracanie systemu 20 GB trwa około 30 min
    Także tworzy płyte botowalną.

PS: Aha ghost wykrywa sata pod warunkiem wpisania parametru /noide
    Powyższy nie ma zadnego problemu z dyskami sata
    A i uważał bym na Ghosta, bo lubi zrypać lustro gdy je kompresujemy.
    Ostatnio edytowane przez p4oj ; 10-07-2008 o 13:27

Domyślnie

Ja mogę polecić Nero BackItUp. Może nie jest darmowy ale wielu z nas ma na pewno pakiet Nero nie zdając sobie sprawy że jest w nim tak przydatne narzędzie. Ghost-a nie używałem, ale widziałem u kogoś. Wg mnie na pierwszy rzut oka Nero jest prostszy i bardziej intuicyjny w obsłudze...

Można w nim robić backup plików jak i całych partycji. Można zrobić bootowalne płyty (tyle ile potrzeba żeby wszystko zmieścić) i w razie awarii bezproblemowo można z płyt wszystko przywrócić. Sprawdzałem, działa sprawnie i prawie bez obsługowo. Przyszedłem po 45 min od uruchomienia i czekał mnie tylko restart komputera do przywróconego już systemu i całej partycji.
    Inną opcją jest trzymanie katalogu z całym backupem na dysku (innej partycji) a do odpalania używać bootowalnej płytki CD, na której jest tylko program uruchamiający cały proces zajmujący ok 7 MB.
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów