Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubalmar Zobacz posta
    Proszę o prade osoby mające zainstalowany system Win. Vista 64 bitowa. Czy na tym systemie da sie uruchomić Capture NX i ViewNX ? mam teraz zainstalowana wersje Visty 32 bitowa, ale ta wersja widzi tylko 3582 MB Ramu,
    a mam dwie kości w dualu po 2GB i chciał bym to wykorzystać. Win Vista 64 widzi bez problemu duże zasoby pamięci, ale Nikon zrobił swoje programy na Viste 32 bitową i chciał bym wiedziec czy jest sens instalowac Viste 64 bitowa jeśli programy, których używam nie będą na niej pracowały.
    Witaj,

najpierw zainstaluj Service Pack do Visty i zobaczysz że spokojnie widzi 4GB RAM.
    Mam 4 kości po 1GB i wszystko hula bez problemów na Vista 32 premium.

Pozdrawiam

JAROmix
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    To jest dla Ciebie rozwoj?
    Może nie sama Vista tylko 64bity. 32bity nie obsługują nic więcej poza 3,3GB, w pewnym momencie jest to za mało.
    Jest to dla mnie wystarczający powód przy zakupie na dzień dzisiejszy systemu 64-bitowego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz_wysocki Zobacz posta
    najpierw zainstaluj Service Pack do Visty i zobaczysz że spokojnie widzi 4GB RAM.
    Owszem widzi 4GB, ale to nie jest równoznaczne z tym, że je WYKORZYSTUJE. System 32-u bitowy najzwyczajniej w świecie nie jest w stanie zaadresować więcej, niż te umowne 3.5 GB pamięci i żaden SP tego nie zmieni. Radzę poczytać knowledge-base Microsoftu (http://support.microsoft.com/kb/929605).

EDIT: Sam używam Vista Home Premium 64 bit + 4GB RAM i nigdy nie miałem za tym systemem najmniejszych problemów. Tyle tylko, że uzywam Camera Raw, nie CNX...
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 06-07-2008 o 22:09

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAROmix Zobacz posta
    ...nie obsługują nic więcej poza 3,3GB, w pewnym momencie jest to za mało.
    4 GB pamięci RAM jest Ci za mało do obróbki zdjęć?

Racz nie robić sobie jaj z poważnych ludzi.

Poza tym Vista, to żaden postęp, bo to jedna wielka niedopracowana kupa, którą niebawem podmieni siódemka, tak więc nie ma co się tak podniecać.

Nie bardzo też rozumiem, po jaką cholerę Ci 64 bitowy system do próbki obrazów 2D, ale może ja się nie znam.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Podczas śledzenia tego wątku mogłes zainstalować Viste 64 bity ... trwało by to 1 h . Pozdro

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów