Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

Proste pytanie - czy będzie NX działał na 64 bitach Visty i zamiast równie prostej odpowiedzi nabijanie postów. Sam się zastanawiałem nad tym bo w specyfikacji NX jest napisane, że Vista tak ale w nawiasie 32bity. Dzięki Księgowy za odpowiedź.
    Pozdrawiam

kubalmar
    Gość

Domyślnie

Art Erie bez urazy, ale mam wrażenie, że swoimi odpowiedziami chciałeś zabłysnąć, ale po pierwsze ja mam już wyrobione zdanie, co do Visty, po drugie nie odpowiedziałeś w żadnym ze swoich postów na moje pytanie i nie wiem, czemu miały służyć Twoje wypowiedzi. Każdy nowy system, jaki był, jest i będzie, będzie miał ten sam problem, ale pewnie jesteś zbyt młody żeby to pamiętać. Jak wchodził Win XP to dopiero była jazda ze sprzętem, bo ludzie przesiadali się wtedy z Win 95, 98, 2000 na XP mając bardzo słabe komputery. Tak naprawdę to kilka lat starć i SP2 do XP załatwił sprawę, więc wybacz, ale jesteś następnym, który tego nie przyswaja. Vista jest następnym programem, który za jakiś czas będzie dominował na rynku i nic na to nie poradzimy. Mam w domu trzy stacje i na dwóch jest zainstalowany XP, a na jednym Vista i na razie tylko ten jeden spełnia moje oczekiwania, co do prędkości obróbki z zastosowany nowym sprzętem. Viste 64 bit. kupiłem jakies pół roku temu i nie miałem z nia problemów, a przejście na 32bit. wymusił na mnie Nikon. Teraz po zmianie aparatu i oprogramowania chę wrócic do 64bit. i dlatego moje pytanie jest takie, a nie inne. Na forum są ludzi którzy już to przeszli i chcę skorzystać z ich doświadczenia. Wybacz, ale jeśli nie chcesz pomóc to nie przeszkadzaj. Pozostałym bardzo dziękuję za pomoc i przeczytanie ze zrozumieniem mojego pytania.
    Ostatnio edytowane przez kubalmar ; 27-03-2008 o 11:07

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Jesli "biję pianę', to przepraszam. Od Visty w takim razie też nie będę Cię odwodził.
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie Odp: Vista 64bit. kontra Capture NX

witam.
    posiadam viste 64bit i obrobka zdjec w capture nx to masakra [przynajmniej u mnie] na Q6600@3,2GHz, 6GB ramu, hdd 500GB 32MB.
    praktycznie zerowe wykorzystanie CPU wg menadzera zadan i innych tego typu prog.
    nawet powiekszanie/zmniejszanie podgladu zdjecia dziala B.WOLNO.
    PS CS3 dzialal pieknie ale jakos bardziej podchodzi mi NX

oczywiscie na XP 32b i C2D 2,4GHz jest duzo lepiej. ciekawe jak bedzie w NX2
    Ostatnio edytowane przez matijas ; 28-06-2008 o 19:26
    D300 + MBD10 + D80 + MBD80 + F 85/1,4 + N AF 50/1,8D + N AF-s 35/1,8 + N AF 24/2,8 [bez D] + N 70-300VR + N 18-70 + SB 600

Nikon NX da się uruchomić pod Vista 64. Ważniejsze czy masz wszystkie sterowniki do sprzętu. Przyrostu żadnego nie będzie, może być odrobinę wolniej ze względu na emulację win32. na dzień dzisiejszy chyba lepszym rozwiązaniem jest pozostanie przy 32bitowym systemie i spożytkowanie dodatkowego RAM na ramdysk na który mozna poustawiać katalogi TEMP czy to windowsowe czy do NXa
    pozdrawiam Sebastian

Najpraktyczniejszym choć nie najtańszym rozwiązaniem jest serwerowa odmiana starszego z systemów.

a czy jak wylacze cache files [nie to: use image cache to increase speed of application] tylko te dwa ponizej to powinien korzystac tylko z ram-u?
    D300 + MBD10 + D80 + MBD80 + F 85/1,4 + N AF 50/1,8D + N AF-s 35/1,8 + N AF 24/2,8 [bez D] + N 70-300VR + N 18-70 + SB 600

Cytat Zamieszczone przez ADAM1 Zobacz posta
    Najpraktyczniejszym choć nie najtańszym rozwiązaniem jest serwerowa odmiana starszego z systemów.
    Pomijając oczywiście pewne problemy z ich użytkowaniem np. pod W2K3 NX2 trzeba najpierw rozpakować a potem instalować
    pozdrawiam Sebastian

JAROmix
    Gość

Domyślnie

Posiadam i używam Viste 64bit, nie mam z nią żadnych problemów i nigdy do XP-ka nie wrócę. Należy się rozwijać a nie cofać ze względu na przyzwyczajenia ot takie mam zdanie. Wolno działający NX nie był pisany pod żadną z Vist, moim zdaniem to oprogramowanie kuleje a nie system. Nikon znacznie lepiej postarał się w NX2 program dość znacznie przyśpieszył.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAROmix Zobacz posta
    Posiadam i używam Viste 64bit, nie mam z nią żadnych problemów i nigdy do XP-ka nie wrócę. Należy się rozwijać a nie cofać ze względu na przyzwyczajenia
    To jest dla Ciebie rozwoj?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów