Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 77

Domyślnie Program do nagrywania płyt DVD i CD

Szukam jakiegos programu do nagrywania płyt CD i DVD. Zaznaczę, że najchętniej aby to był freeware ale może być też coś za pieniądze. Problem tkwi w cenie - do 50zł. Nie chcę wydawać 200zł na nero. Uważm, że to świetny program - testowałem wersje trial - tyle, że mi nie sa potrzebne jego wszytskie funkcje. Chce tylko i wyłącznie nagrywać płyty. Nic więcej. Dodam, że szukam takiego programu bo mój wbudowany w Viste co chwila robi jakieś problmey. A to nie moge nagrać płyty w ogóle, a to nagrywa ale później okazuje się, że z błędami (płyta nie daje się później np. otworzyć) itd. Co radzicie? Jaki program polecacie?

Domyślnie Odp: Program do nagrywania płyt DVD i CD

Deep Burner?

zainstaluj sobie, na wydzielonym fragmencie dysku, jakąś dystrybucję Linuksa, jako drugi system, ze środowiskiem graficznym KDE. Pod KDE jest świetny program K3B. Łatwy funkcjonalny, po polsku. Sam go używam i uważam że jest świetny.
    A wszystko to masz za darmo.

Ja używam czegoś co się nazywa InfraRecorder - jest mały i free i do zwykłego nagrywania płyt w zupełności mi wystarcza.
    Jest jeszcze też darmowy CDburnerXP - ja miałem z nim jakieś drobne problemy (nawet już nie pamiętam o co chodziło) ale może u ciebie zadziała jak należy.

bombel
    Gość

Cytat Zamieszczone przez jurekb Zobacz posta
    zainstaluj sobie, na wydzielonym fragmencie dysku, jakąś dystrybucję Linuksa
    Uwielbiam takie odpowiedzi. Macie jakiś prosty program do byle czego? Odpowiedź - zainstaluj sobie Linuxa. Czym zmieniać nazwy plików? Linuxem. Czym nagrać płytkę? Linuxem. Czym odczytać maila? Linuxem. Czym oglądnąć jpega? Linuxem...

Czy wy, miłośnicy Linuxa nie przesadzacie czasem?

Gość się pyta nie o system, jaki sobie zainstalować, gość chce wygodnie pod Windowsem nagrać płytkę... Jest do tego pewnie miliard prostych, windowsowych programów, freeware lub za flaszkę piwa, lub za pocztówkę, pierdnięcie czy coś innego... Może nie umie znaleźć, może chce rekomandacji, bo ufa forumowiczom, kto to może wiedzieć - ale na wszystko radzić Linuxa?!

To chyba przesada, a przynajmniej tak mi się wydaje...

A co do programów, to nawet jest darmowy plugin do Total Commandera, który nagrywa płyty. Nic więcej i aż tyle. Proste i nadzwyczaj wygodne, za darmo i po polsku.
    Ostatnio edytowane przez bombel ; 25-06-2008 o 18:26

Ashampoo Burning Studio.
    Generalnie program płatny, ale pojawiaja się też darmowe - chyba na "dobreprogramy" jet wersja free... mam wersję w okolicach 5 i sprawuje się świetnie. Nera już nie używam.
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Uwielbiam takie odpowiedzi. Macie jakiś prosty program do byle czego? Odpowiedź - zainstaluj sobie Linuxa. Czym zmieniać nazwy plików? Linuxem. Czym nagrać płytkę? Linuxem. Czym odczytać maila? Linuxem. Czym oglądnąć jpega? Linuxem...

Gość się pyta nie o system, jaki sobie zainstalować, gość chce wygodnie pod Windowsem nagrać płytkę... Jest do tego pewnie miliard prostych, windowsowych programów, freeware lub za flaszkę piwa, lub za pocztówkę, pierdnięcie czy coś innego... Może nie umie znaleźć, może chce rekomandacji, bo ufa forumowiczom, kto to może wiedzieć - ale na wszystko radzić Linuxa?!

Przesadą jest Twoja wypowiedź. Gość podał rozwiązanie problemu, a ty na niego się wydzierasz. To, że Tobie nie odpowiada takie rozwiązanie nie znaczy, że innym ono nie będzie odpowiadać. Więcej pokory.

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta

A co do programów, to nawet jest darmowy plugin do Total Commandera, który nagrywa płyty. Nic więcej i aż tyle. Proste i nadzwyczaj wygodne, za darmo i po polsku.
    Sorry, że chciałem pomóc. Jednak z tego co wiem to Total Commander nie jest darmowy a wtyczka do niego nie jest rozwijana od 2006r. Tak szczerze to za 200 zł opłaca się posiedzieć aby poznać Linuksa. Znajomość dodatkowego systemu, nawet w niewielkim stopniu, wg mnie jest bezcenna.

Dzięki za wszytskie odpowiedzi. Faktycznie chodziło mi raczej o jakiś prosty, mini program do nagrywania. Mimo to za propozycję linuxową też dziękuję.

równie łatwo zrobić partycję amigowską lub użyć emulatora amigi
    po za tym nero można zdobyć w wersji oem ...
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów