Close

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 77

Domyślnie Odp: Program do nagrywania płyt DVD i CD

Ashampoo pojawia się w prawie każdym piśmie komputerowym. Jak nie w tym miesiącu, to w następnym.
    Fiat Lux

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Uwielbiam takie odpowiedzi. Macie jakiś prosty program do byle czego? Odpowiedź - zainstaluj sobie Linuxa. Czym zmieniać nazwy plików? Linuxem. Czym nagrać płytkę? Linuxem. Czym odczytać maila? Linuxem. Czym oglądnąć jpega? Linuxem...

Czy wy, miłośnicy Linuxa nie przesadzacie czasem?

Gość się pyta nie o system, jaki sobie zainstalować, gość chce wygodnie pod Windowsem nagrać płytkę... Jest do tego pewnie miliard prostych, windowsowych programów, freeware lub za flaszkę piwa, lub za pocztówkę, pierdnięcie czy coś innego... Może nie umie znaleźć, może chce rekomandacji, bo ufa forumowiczom, kto to może wiedzieć - ale na wszystko radzić Linuxa?!

To chyba przesada, a przynajmniej tak mi się wydaje...

A co do programów, to nawet jest darmowy plugin do Total Commandera, który nagrywa płyty. Nic więcej i aż tyle. Proste i nadzwyczaj wygodne, za darmo i po polsku.
    a Ciebie boli, ze cos mozna latwiej, szybciej, lepej i za darmo?
    pixel 4a

Cytat Zamieszczone przez markow Zobacz posta
    A Ciebie zawodzi umiejetnosc prostej analizy? Gdzie jest latwiej i szybciej? Najpierw odpalac caly drugi system operacyjny, a dopiero pozniej program (wczesniej caly ten system instalujac), czy moze kliknac raz w ikonke darmowego programu pod Windows?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Nie widzisz bezsensu takiego rozwiązania kiedy za każdym razem gdy autor postu będzie chciał nagrać płytę będzie musiał przełączać się na Linuxa ?

edit: widzę, że stig był szybszy..

a Ciebie boli?
    zainstaluj sobie, na wydzielonym fragmencie dysku, jakąś dystrybucję Linuksa, jako drugi system, ze środowiskiem graficznym KDE. Pod KDE jest świetny program K3B. Łatwy funkcjonalny, po polsku. Sam go używam i uważam że jest świetny.
    A wszystko to masz za darmo.
    Korzystam z ww. porady, tylko proszę mi wytłumaczyć:
    co to jest "wydzielony fragment dysku"
    co to jest "dystrybucja"
    co to jest "środowisko graficzne KDE" co to w ogóle jest "środowisko graficzne"

co to znaczy "jako drugi system"

P.
    Fiat Lux

szybciej.....
    zrobić nową partycję u niektorych wiaze sie to ze stawianiem systemu od zera Linuxa i Windowsa , formatem całości i siermiężnym wgrywaniem , ustawianiem, upgrejdowaniem, ....szybciej....szybciej...szybciej i czas... czas....czas czast po pieniądz i za darmo ... ciekawa teoria.

Tę darmową dystrybucję Linuxa trzeba zdobyć wiec albo kupujemy z jakaś gazetką komp co juz nie jest za free, Laik kupi książkę zeby wiedzieć gdzie dzwoni wiec jeszcze wieksze free. No mozna szybciej czyli sciagnac z netu ale gdzie tu szybciej?
    Weź to jeszcze instaluj
    zakladam ze juz to wszystko jest zrobione po połowie straconego "szybciej" dnia
    zgraj foty do windy obrób co dalej?
    uzytkownik obrabia np w PS lub GIMP bo darmowy
    skopiowac na partycje Linuxową odpalić ..... szybciej i prościej jasne,.....

Jak autor tej "złotej rady" kupi jakieś urządzenie proponuję mu wyrzucenie polskiej instrukcji obsługi do śmieci i studiowanie "manuals" w wersji japońskiej wszak znajomość jezyków obcych jest bezcenna
    a zeby sie napić piwa nie trzeba kupować całego browaru

Szukającemu dobrego darmowego programu proponuje zajrzeć na http://www.cdrinfo.pl/ jest tu duzo programów z opisem i testami, konkretnego nie polecę bo mam nero kupione z nagrywarką i nie miałem potrzeby zmiany niemniej jednak napewno znajdzie tam coś co mu pomoże
    Pozdrawiam GRUPA FOTOKUJAWY

bombel
    Gość

Nie, mnie śmieszy dawanie takich rad, i drażni, że ktoś potrafi udawać, że nie widzi ich bezsensu.

Wy, wyznawcy Linuxa chcecie uchodzić za komputerowych guru, ale zaczynam wątpić w Waszą lotność, skoro nie potraficie dać prostej i rozsądnej porady dotyczącej czegoś tak banalnego, jak proste wypalenie płyty pod Vistą, tylko chcecie każdemu instalować swój ulubiony system.

Jeśli naprawdę nie wiesz o czym mówię (choć chyba prościej niż Stig nie da się już powiedzieć, jak boga kocham) - to chyba zmienię zdanie o Linuxowcach. Teraz uważam, że bywacie tylko upierdliwi w propagowaniu idei, ale czemu mam nie zweryfikować zdania o Waszej inteligencji?

Nie zamierzam polemizować. Nie przekonuj mnie. Zrozum tylko, co mam na myśli, nic więcej nie wymagam.

To za dużo? Naprawdę?

Nie ma co się unosić "linuksową wolnością" i atakować/obrażać bomla czy stiga, bo przecież od razu, po pierwszym poście, widać jakiego SO używa autor wątku. Maja chłopaki rację i tyle (sam w ok. 95% czasu używam jednej z dystrybucji linuksa - zaznaczam tak na wszelki wypadek, żeby nie było...). Linuksowe nawracanie to chyba nie tutaj...

Ja ze swej strony nadal, na windowsa, polecam Ashampoo (tyle, że nie wiem jak z vistą - ja mam b. pozytywne doświadczenia z tym nagrywaczem na xp).
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

bombel
    Gość

Dziękuję. Nie za poparcie (którego jak sądzę nie potrzebuję), tylko za zrozumienie. Wracasz mi wiarę w tych, no, Lin...

hehe ale sie porobilo
    a wiec, jurekb polecil swoja propozyje, bombel go (moim zdaniem) zaatakowal... ze smial polecic zainstalowanie Linuxa itd...co mnie troszke zdenerwowalo...
    to, czy polecil z sensem czy bez niech oceni sobie ZimnyMaciek bo do niego byla ta odpowiedz...

aha... nie jestem "wyznawca" Linuksa

no i mam nadzieje, ze dalej gramy do tej samej bramki?
    pixel 4a

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów