Szukaj
Fajnie..przypomina "moje" okolice..
Fota jak trzeba i tyle ładnego nieba..cóż więcej.
Podoba mi się.
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
Mam zastrzeżenia do kadru, który nie porywa. Drażnią te większe krzaki na prawej krawędzi. No i z ostrością chyba trochę przesadziłeś![]()
Widoczek bardzo ładny. Mam pytanie, czy to jest pojedynczy kadr, czy był łączony z dwóch fotek?
Od strony technicznej to za dużo artefaktów po obróbce - obwódki wokół chmurek, pikselizacja na trawie. Przy tak szczegółowym zdjęciu krajobrazu lepiej pozostawić trochę miękkości - zwłaszcza po zmiejszeniu do rozmiaru 800 pikseli.
Wszyscy mają Nikosie. Mam i Ja
Mi brakuje tego, co mnie w Kaszubach urxzeka - kompozycji pagórków, jezior i lasów. To dla mnie są KAszuby, tumi tego brakuje, chocia niebo mi się podoba![]()
zdjęcie życia jeszcze przede mną
Sory ale gdzie są te obwódki bo nie kumam o co chodzi. Na trawie to nie są artefakty. Na oryginale w NEFie jest tak samo. Przyczyna jest prosta trawa jest mokra i to są odbicia swiatła na mokrej pow. liści. To jest cały kadr i przy takiej ogniskowj i kompresji leci niestety jakość. Szczególnie małych detali.
Pozdrawiam
Nikon i parę szkiełek
Jesteś niezdecydowany. Najpierw piszesz jak na górze o chmórkach i trawie. A teraz o drzewie. Jeśli zmniejsza się fote z rozdzielczości ca. 4300 x 2800 do rozdzielczości 72 ppi to nie ma takiego softu który przy tak małych detalach poprawnie wyliczy przejscia kolorów i przejścia tonalne. Dochodzi do tego sam monitor który tez dokłada swoje. Niestety nadal fotki wyglądaja najlepiej na papierze. Powiem tak nie zwracaj uwagi na pierdoły.
pozdrawiam
Nikon i parę szkiełek
Jak dla mnie wieje nudą.
Kadr nieciekawy, chmurki ładne ale całość jakby nietknięta obróbka.
Jestem zdecydowany. To samo co masz wokół drzewa masz tez wokół chmurek - wyciąłem akurat taki kadr.
Rozumiem, że z trawa jest ciężko, ale gwarantuję ci, że to tez można dopracować.
Poza tym mylisz rozdzielczośc w pikselach i ppi.
Wszyscy mają Nikosie. Mam i Ja
Skontaktuj się z nami