Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Kaszubski krajobraz

Te okolice znane są z łąk, torfowisk i bagienek. Jedyny dzień gdy pojawiły się chmurki i mogłem chmurne fotk porobić.

Pozdrawiam
    Nikon i parę szkiełek

Domyślnie Odp: Kaszubski krajobraz

Fajnie..przypomina "moje" okolice..
    Fota jak trzeba i tyle ładnego nieba..cóż więcej.
    Podoba mi się.
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Mam zastrzeżenia do kadru, który nie porywa. Drażnią te większe krzaki na prawej krawędzi. No i z ostrością chyba trochę przesadziłeś

Widoczek bardzo ładny. Mam pytanie, czy to jest pojedynczy kadr, czy był łączony z dwóch fotek?

Od strony technicznej to za dużo artefaktów po obróbce - obwódki wokół chmurek, pikselizacja na trawie. Przy tak szczegółowym zdjęciu krajobrazu lepiej pozostawić trochę miękkości - zwłaszcza po zmiejszeniu do rozmiaru 800 pikseli.
    Wszyscy mają Nikosie. Mam i Ja

Mi brakuje tego, co mnie w Kaszubach urxzeka - kompozycji pagórków, jezior i lasów. To dla mnie są KAszuby, tumi tego brakuje, chocia niebo mi się podoba
    zdjęcie życia jeszcze przede mną

Sory ale gdzie są te obwódki bo nie kumam o co chodzi. Na trawie to nie są artefakty. Na oryginale w NEFie jest tak samo. Przyczyna jest prosta trawa jest mokra i to są odbicia swiatła na mokrej pow. liści. To jest cały kadr i przy takiej ogniskowj i kompresji leci niestety jakość. Szczególnie małych detali.

Pozdrawiam
    Nikon i parę szkiełek

Chodzi mi o to co widać na przejściu pomiędzy drzewem, a niebem. Masz dodatkowy kontur wokół korony drzewa.

Cytat Zamieszczone przez charll Zobacz posta
    Od strony technicznej to za dużo artefaktów po obróbce - obwódki wokół chmurek, pikselizacja na trawie. Przy tak szczegółowym zdjęciu krajobrazu lepiej pozostawić trochę miękkości - zwłaszcza po zmiejszeniu do rozmiaru 800 pikseli.
    Jesteś niezdecydowany. Najpierw piszesz jak na górze o chmórkach i trawie. A teraz o drzewie. Jeśli zmniejsza się fote z rozdzielczości ca. 4300 x 2800 do rozdzielczości 72 ppi to nie ma takiego softu który przy tak małych detalach poprawnie wyliczy przejscia kolorów i przejścia tonalne. Dochodzi do tego sam monitor który tez dokłada swoje. Niestety nadal fotki wyglądaja najlepiej na papierze. Powiem tak nie zwracaj uwagi na pierdoły .
    pozdrawiam
    Nikon i parę szkiełek

Jak dla mnie wieje nudą.
    Kadr nieciekawy, chmurki ładne ale całość jakby nietknięta obróbka.
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Jestem zdecydowany. To samo co masz wokół drzewa masz tez wokół chmurek - wyciąłem akurat taki kadr.
    Rozumiem, że z trawa jest ciężko, ale gwarantuję ci, że to tez można dopracować.

Poza tym mylisz rozdzielczośc w pikselach i ppi.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów