kropelka to niezbyt dobry pomysl. pod guma bywaja sruby ktore serwis czasem musi odkrecic, kropelka czy epoksyd moga to uniemozliwic. tasma klejaca dwustronna to lepszy pomysl.
Szukaj
kropelka to niezbyt dobry pomysl. pod guma bywaja sruby ktore serwis czasem musi odkrecic, kropelka czy epoksyd moga to uniemozliwic. tasma klejaca dwustronna to lepszy pomysl.
podpis nieczytelny
Guma na korpusie w żaden sposób nie da się dokładnie i estetycznie przykleić za pomocą taśmy choćby siedmiostronnie klejącej- podkeślam porządnie- estetycznie, ale bardzo słuszna uwaga, że pod gumami mogą być i czesto i są otwory technologiczne bądź jakieś śrubki pomocne przy serwisie.
A nie wystarczy przyjąć, że te nieszczęsne gumy u Nikona to część, która się zużywa i wymaga okresowej wymiany? Wiele rzeczy się zużywa, opony w samochodach też się zużywają, wymieniacie je i jakoś nikt nie marudzi. Wymieniacie akumulatorki AA. Wymieniacie paski. Wystarczy tylko zmienić nastawienie i będzie po sprawie.![]()
Jacek
Tylko jak wymieniasz gumy w aucie, to trwa to 20min.pasek rozrządu to może godzina
a wymiana gumy w nikonie to miesiąc
dla niektórych miesiąc na głodzie to może być masakra - ja bym się nie cieszył
![]()
Niokon musi koniecznie jakas nowosc na rynek wrzucic bo sie dyskusje o GUMACH zaczynaja.)
D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec
=> całe życie zastanawiam się co tutaj umieścić <=
Wow to nieźle, ja osobiście gumy nie zmieniałem, bo mi nic nie pęka itd... ale znajomi czekali baaaarrddzzzooo długo, ja sam sabinke sb800 naprawiałem ponad 3miesiące!!! chyba w Sączu nas nie lubią![]()
Mnie też się odkleja w D200 - ale fotki pucha nadal robi fajne
Pozdrawiam.
Nikon System
W D50 nie ma żadnych śrub czy innych tego typu rzeczy pod gumą (sprawdzałem empirycznie), ja odkleiłem właśnie całą gumę, wyczyściłem z resztek kleju, przykleiłem kropelką i wszystko się dobrze trzyma, a i z estetyką nie jest źle![]()
Skontaktuj się z nami