Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 79

Domyślnie Odp: Odkleiło sie :(

kropelka to niezbyt dobry pomysl. pod guma bywaja sruby ktore serwis czasem musi odkrecic, kropelka czy epoksyd moga to uniemozliwic. tasma klejaca dwustronna to lepszy pomysl.
    podpis nieczytelny

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Guma na korpusie w żaden sposób nie da się dokładnie i estetycznie przykleić za pomocą taśmy choćby siedmiostronnie klejącej - podkeślam porządnie- estetycznie, ale bardzo słuszna uwaga, że pod gumami mogą być i czesto i są otwory technologiczne bądź jakieś śrubki pomocne przy serwisie.

A nie wystarczy przyjąć, że te nieszczęsne gumy u Nikona to część, która się zużywa i wymaga okresowej wymiany? Wiele rzeczy się zużywa, opony w samochodach też się zużywają, wymieniacie je i jakoś nikt nie marudzi. Wymieniacie akumulatorki AA. Wymieniacie paski. Wystarczy tylko zmienić nastawienie i będzie po sprawie.
    Jacek

Tylko jak wymieniasz gumy w aucie, to trwa to 20min. pasek rozrządu to może godzina a wymiana gumy w nikonie to miesiąc dla niektórych miesiąc na głodzie to może być masakra - ja bym się nie cieszył

Niokon musi koniecznie jakas nowosc na rynek wrzucic bo sie dyskusje o GUMACH zaczynaja.)
    D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
    Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec

Cytat Zamieszczone przez Krycha Zobacz posta
    Tylko jak wymieniasz gumy w aucie, to trwa to 20min. pasek rozrządu to może godzina a wymiana gumy w nikonie to miesiąc ...
    Nie do końca się z Tobą zgodzę - przechodziłem w maju operacje wymiany ogumienia w NP - wszystko łącznie z przesyłkami trwało 6 dni. Naprawa odbywała się w ramach gwarancji.

Dodam, że sprzętu nie używam zarobkowo, układów na Postępu również nie posiadam.

AK
    => całe życie zastanawiam się co tutaj umieścić <=

Wow to nieźle, ja osobiście gumy nie zmieniałem, bo mi nic nie pęka itd... ale znajomi czekali baaaarrddzzzooo długo, ja sam sabinke sb800 naprawiałem ponad 3miesiące!!! chyba w Sączu nas nie lubią

Domyślnie Odp: Okleiło sie :(

Cytat Zamieszczone przez artful Zobacz posta
    flagowy teraz jest D3
    W D3 też były sygnały ze sie odkleja

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta

Mnie tam się nic nie odkleja, kumpel ma D200 2 lata i też nic. Poprostu niektórzy mają mokre łapy nonstop ;P
    Bywało że w kartonach na półce odlklejały się gumy. U mnie po przebiegu 500 zdjeć zaczeły odłazić.
    Ostatnio edytowane przez Jacek B. ; 17-06-2008 o 10:59
    NIKON...

Smile Odp: Odkleiło sie :(

Mnie też się odkleja w D200 - ale fotki pucha nadal robi fajne

Pozdrawiam.
    Nikon System

W D50 nie ma żadnych śrub czy innych tego typu rzeczy pod gumą (sprawdzałem empirycznie), ja odkleiłem właśnie całą gumę, wyczyściłem z resztek kleju, przykleiłem kropelką i wszystko się dobrze trzyma, a i z estetyką nie jest źle

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów