Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 79

Domyślnie Odkleiło sie :(

No to będę chyba pierwszy któremu się guma odkleja po pierwsze bolączka jak w D200 czyli pod pokrętłem z przodu body i guma od spodu body jakby sie rozciągnęła i zmieniła swój kształt ale i tak lepiej niż w D200 tam miałem juz tak po dwóch miechach a tu całe pół roku wytrzymało, ale szczerze to żenada myślałem że w flagowym modelu będzie lepiej a tu zonk.

Domyślnie Odp: Okleiło sie :(

Cytat Zamieszczone przez max_xm Zobacz posta
    myślałem że w flagowym modelu będzie lepiej a tu zonk.
    flagowy teraz jest D3
    pozdrawiam
    Artur

o nim pisze ha mój błąd tak to jest jak ma sie pootwieranych za dużo okienek juz poprosiłem o przeniesienie wątku dziki za czujność

No to będę chyba pierwszy któremu się guma odkleja po pierwsze bolączka jak w D200 czyli pod pokrętłem z przodu body i guma od spodu body jakby sie rozciągnęła i zmieniła swój kształt ale i tak lepiej niż w D200 tam miałem juz tak po dwóch miechach a tu całe pół roku wytrzymało, ale szczerze to żenada myślałem że w flagowym modelu będzie lepiej a tu zonk.
    Fajnie skomponowane zdanie, w sumie po co komu kropki

Mnie tam się nic nie odkleja, kumpel ma D200 2 lata i też nic. Poprostu niektórzy mają mokre łapy nonstop ;P
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

no jak sie trzyma aparat tylko po to by go mieć to pewni ma sie suche łapki no i przy sprzedaży po trzech latach pisze sie "jak nówka"

Smile Odp: Okleiło sie :(

no jak sie trzyma aparat tylko po to by go mieć to pewni ma sie suche łapki no i przy sprzedaży po trzech latach pisze sie "jak nówka"
    Wiesz kolego, moim zdaniem to trzeba dbać o sprzęt, zeby własnie wygladał jak nówka.

Moja guma się nie odkleja (ani nie pęka na szczęście), ale żeby Nikon'a nie było stać na porządną kropelkę??? za niedługo zaczną sprzedawać puszki i osobno gumę z napisem "model do sklejania" - w sumie z korekcją BF/FF już tak zrobili, był problem? teraz każdy sobie sam kręci i przy okazji jest o czym pisać

Rozmowny Awatar RAQ
    Miasto
    Szczecin (dzielnica Zdroje)

no to czeka Cię chyba wysyłka do serwisu.... współczuję, trochę to żałosne że w tak drogie puszce takie tandetne materiały zastosowali....

Cytat Zamieszczone przez kamon7 Zobacz posta
    Wiesz kolego, moim zdaniem to trzeba dbać o sprzęt, zeby własnie wygladał jak nówka.

No trzymać w szafie pancernej a ja ci powiem ze robiłem ostatnio foty w plus 50 stopni do -130 i nie pomyliłem sie tak -130 może nasz metodę na dbanie o sprzęt w takich warunkach może lodóweczka albo termosik. Sprzęt ma chodzić i tyle a że po pół rocznym użytkowaniu odkleja sie guma................ chyba że jesteś sprzedawcą butów i tak w mawiasz klientom że po pół roku może sie odkleić bo sie nie dba o nie.

-130??? ;0 a to przesadziłeś, przy takiej temp. ani wyświetlacz ciekłokrystaliczny, ani lustro nie będzie działało, no chyba, że z ciepłego pomieszczenia wszedłeś do chłodni na 5min - poza tym Nikon mówi, że do 0 stopni i nie mniej więc w tym momencie to już nie jest dbanie o sprzęt, bo nie przestrzegasz zaleceń producenta pewnie że robi się fotki w zimie przy -30, ale -130? zresztą było mnóstwo ludzi piszących wątki, o dziwnym zachowaniu lustra w d200 przy -20, więc ja bym jednak nie przesadzał, zresztą jak piszesz Twój sprzęt i robisz co chcesz, ale ja bym od Ciebie sprzętu nie kupił
    P.s.
    I chyba już wiemy, czemu guma sie odkleiła
    Ostatnio edytowane przez Krycha ; 11-06-2008 o 18:52

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów