ehh, co się porobiło
Szukaj
ehh, co się porobiło
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Ostatnio edytowane przez cyrusvirus ; 11-06-2008 o 14:50
TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
Pozdrawiam Piotrek
Mi się wydaje że do miesiąca pojawi się odpowiednik d40 z numerkiem d30 tylko z trybami automatycznymi, bez autofocusa, większym monitorem (nie koniecznie lepszym), bez możliwości podpięcia gripa, ale za to z bajerkami typu obróbka zdjęć, przystosowanie do danych potrzeb tak jak to piszaliście wcześniej
. Bo aparat typu d40 ma służyć do pstrykania fotek a nie to robienia dobrych materiałów.
Myślę że w niedługiej przyszłości pojawi się coś dla segmentu "d80" ze szybkością d300 z matrycą 14mpx (chociaż obstawałbym przy 12).
A co do serii półprofesjonalnej DXXX wkońcu zawita pełna klatka coś na miarę d3 tylko że zgrabniejszy i matrycą większą może 14- ale to po wakacjach.
A na koniec roku Nikon może przygotować jakiś prezent noworoczny dla segmentu profesjonalnego z matrycą porównywalną do Canona 1DS MIII (albo i większą).
Moje pobożne życzenia przedstawiłem :P
W piątek będę miał okazję trzymać w łapach Canona 1DS MIII z bardzo bogatym wyposażeniem obiektywów. Jeżeli mi się spodoba to powiem - może przedstawie jakieś moje spostrzeżenia- ale po zdjęciach dostarczonych od kolegi nie jestem zadowolony z trybu automatycznego (może brak jego umiejętności ... , ale 5D lepiej jemu obrazował).
Jeżeli ktoś jest zainteresowany "mini testem" to zapraszam, udostępnię kilka fotek, ale to pisać do mnie
Na początek kilka nie profesjonalnych zdjęć z "wiejskiej imprezy"
W cieniach się gubił balans bieli niestety
http://dankowice.homeip.net/parafia/...piknik_KH_2008
Chciałbym zobaczyć jak działa na żywo D3 :P - ale nikt ze znajomych takowej puszki nie posiada![]()
Chryste Panie, kto do takich zdjęć kupuje DeEsMarki??? Masakra![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
A nie szkoda to energii na takie "testy"? Jest mnóstwo wiarygodnych informacji na temat tego aparatu. Jest kilku userów na forum CB można się od nich dowiedzieć czegoś konkretnego. Po prostu nie jest to sprzęt, który po wzięciu do ręki robi super fotki. Nie po to zresztą został stworzony. IMHO szkoda czasu - i bez obrazy ale wartość tego typu opinii jest po prostu zerowa, chyba że ktoś lubi ciągnąć flejmy jakie to Canon robi gówniane sprzęty. Do tego jeszcze bez związku z głównym tematem wątka.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-06-2008 o 01:33
Pozdrawiam
Marcin
no i pojawiły się sample
http://www.dpreview.com/gallery/canoneos1000D_preview/
sporo tego na iso1600 zapodaliJPGi powinny zadowolić tych, którzy kochają gładkość bez ziarna. Wyglądają jakby je w puszce potraktowano filtrem Median.
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Skontaktuj się z nami