Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 92
    puchbeary
    Gość

Domyślnie Odp: Dyfuzor LIGHTSPHERE

Zależy do czego. Do portretu i do zdjęć w studio oraz raczej na małe dystanse - Cloud. Do zdjęć w salach dużych itp - Clear. Jeszcze jedno dla spodziewających się cudów -

*

takie różnice przy zastosowaniu tylko dyfuzora typu Lightsphere to bujda na resorach.

*Zdjęcie pochodzi ze strony Garego Fonga http://store.garyfonginc.com/licl.html

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta
    Zależy do czego. Do portretu i do zdjęć w studio oraz raczej na małe dystanse - Cloud. Do zdjęć w salach dużych itp - Clear.
    a do takich zastosowań wlasnie jak Ślub czyli kościół, sala itp?
    pzdr Domin

puchbeary
    Gość

Musisz sam zdecydować. Ja już wyżej napisałem co mogłem. ty teraz oceń jakie zdjęcia robisz i wybierz.

wielkie dzięki za pomoc. pozdrawiam serdecznie
    pzdr Domin

A ja wczoraj dostałem swój lightsphere w wersji Clear prosto z Hong-Kongu I jestem zadowolony po pierwszej serii próbnych zdjęć. 5 lipca fotografuję kolejny ślub i na pewno skorzystam z pomocy lightsphere
    P.S. Nie wiem czy to minie z czasem, ale póki co materiał, z którego wykonany jest dyfuzor (gumopodobny)... smierdzi

Jest duża różnica między oryginalną nakładką Fonga a tą na allegro - podróba?

Nie wiem, bo nie miałem okazji porównywać z oryginałem, jednakże zadowolony jestem z efektów "podróbki"

No będę musiał zamówić. Tylko teraz którą wersję bo by sie dwie nadały

clear zjada mniej światła, a efekt jest zdecydowanie lepszy niż ze stofenopodobnych ( nie mam oryginalnego )
    cloud nie miałem okazji używać, podejrzewam że przy niewielkich pomieszczeniach da jeszcze lepsze rozproszenie ale kosztem mocy lampy, moja SB600 cienko przędzie już z clearem
    i faktycznie ciężki i capi koszmarnie, niemniej warto zainwestować jak kto dużo lampy używa
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    i faktycznie ciężki i capi koszmarnie
    Wyobrażam sobie smród, jak kiedyś w dawnych czasach kupiłem chińskie półtrampki. Były też ciężkie
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów