Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 92

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Odp: Dyfuzor LIGHTSPHERE

Cytat Zamieszczone przez pio2w Zobacz posta
    Man oryginał działa świetnie słabo szukasz było http://forum.nikon.org.pl/showthread...=54741&page=10
    fIlek "niestety żre baterie lampy na potęgę, bo trzaska prawie pełną mocą." a jak odbijesz o sufitu to inaczej a jak sufitu nie będzie to co zrobisz ??
    Mnie sie podoba światełko równo rozproszone z lampy nie ściągam
    Nieśmiertelny kartonik i lekko pochylona głowica

puchbeary
    Gość

Domyślnie Odp: Benefits of Becoming a Member

Mam LS z allegro z trzeba kolorowymi sufitami. Sprawdza się świetnie ale pierwsze zdjęcia z z niego musiałem praktycznie wyrzucić (co jednocześnie nauczyło minie że histogram jest święty) bo były mocno niedoświetlone. To cholerstwo żre światło (mam wersję "cloud") bez opamiętania. Efekty dobrego doświetlenia jest przy lampie na +1EV. Poza tym dwa zarzuty - ciężkie to i śmierdzi nieziemsko. Faktycznie wykonane jest z czegoś czemu najbliżej chyba do gumy - jest elastyczne i nie ma raczej szansy na uszkodzenie. Do zdjęć portretowych jest świetne. W reporterce (ślubnej) jeszcze nie miałem okazji wykorzystać. Sprawdzę już za 4 dni. generalnie za tą kasę jest świetne i od czasu jak to mam stofen poszedł do szafy.

Znajomy mial, zrobil pare slubow i zabawka poszla na allegro...wrocil do stofena.
    никон

Zamówiłem oryginał w sklepie Gary Fong
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie Odp: Benefits of Becoming a Member

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta
    W reporterce (ślubnej) jeszcze nie miałem okazji wykorzystać. Sprawdzę już za 4 dni. generalnie za tą kasę jest świetne i od czasu jak to mam stofen poszedł do szafy.
    puchbeary daj znać jak juz to wyprobujesz na weselu, jak sie spisuje w tych warunkach, szczegolnie w kosciele(jezeli w kosciele tez zamierzasz tego użyc..)

no wlasnie a tak w ogole to jaka jest róznica mieszy ta wersją "cloud" a "clear"..??
    pzdr Domin

To ze strony Fonga
    The Lightsphere-Photojournalist (PJ) is made of soft, transparent vinyl, and currently comes in two colors - CLEAR and CLOUD. The light quality transmitted through the CLEAR is somewhat cooler and a little more contrasty when compared to the CLOUD. The Lightsphere-CLEAR maximizes diffusion while minimizing light loss, allowing it to be used at greater distances. The CLEAR is highly recommended for photojournalistic assignments and general purpose photography.

The Lightsphere-CLOUD creates a more diffuse, softer, and somewhat warmer light. For this reason, it is well suited for "portrait style" lighting situations, where skin tones and flattering light are the primary focus.

Gary recommends, "Choose the CLEAR version for fast action, large groups and dimly lit scenes. Switch to the new CLOUD for the softest, warmest light yet. Great for close-ups, portraits, couples and intimate group shots."
    FX był i się zmył...

Wygląda to zachęcająco!!!
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Obecnie sprzedawane modele mają uniwersalne mocowanie do lampy (opaska), więc ewentualna sprzedaż powinna być łatwiejsza.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

parę słów ode mnie na temat tego urzadzonka.
    kupiłem dzis zamiennik w multifoto za 39zł.
    rozprasza znakomicie, od razu się w nim zakochałem.
    powtarzalność wyników jak dotąd 100%, w mojej sb800 palnikiem do góry daję nawet korekcję do -2/3 gdyż mz nawet aż za mocno świeci, a może lubię troszkę niedoświetlone
    jestem bardzo zadowolony : )
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Domyślnie

pokaż jakieś porównanie z sabinowym mydełkiem
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów