Close

Strona 5 z 21 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 202

Wątek: Nikon D10?

Domyślnie Odp: Nikon D10?

a może zająć się przrabianiem bagnetów z 5d na nikonowskie Fki?
    Nie trzeba przerabiać...

No ja jestem kompletnym amatorem - fotografia to dla mnie przyjemność - choć sprzedałem kilka zdjęć i miałem 2 wystawy to było to na tyle dawno, że się nie liczy.

Czekam na ff od nikona w niższej cenie, choć coraz częściej myślę, o kupnie D3 jako drugiego body - tak tak drugiego. D300 lekki mały i przyjemny, ale brakuje mi szerokości na 24-70 - przy podpięciu do Fxa będzie wystarczająco - na 17-55 się nie zdecydowałem bo od momentu wyjścia 5D wiedziałem, że Nikon będzie musiał zrobić FF więc konsekwentnie buduję szklarnię pod FF.

Drugi argument za ff to niskie szumy na znacznie wyższych iso - pomimo tego, że naprawdę nieźle radzę sobie z lampą jako dodatkowym źródłem światła to jednak wolałbym bez.

Mam zresztą nadzieję, że do budżetowego fxa wpakują matrycę z D3 czyli 12 MPix naprawdę nie chcę więcej.

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Cytat Zamieszczone przez mimikm Zobacz posta
    to się zacznie koncert życzeń
    Miałeś absolutną rację Ja mam tylko nadzieję, że ten łańcuch doprowadzi do kolejnych obniżek również w segmencie amatorskim.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Na niskobudzetowe FF trzeba bedzie jeszcze poczekać.
    Jak wypuszczą teraz to kto kupi d3?
    Jak sie sprzeda odpowiednia ilość D3 puszczą wersje tanszą dla tych co nieuzbierali odpowiedniej ilości $$$
    Pozatym D300 jest jeszcze w miarę świerzy.
    Klienci z kasą bedą wymieniać trzysetkę na FF wiec odpowiednią ilość 300 trza sprzedać zanim wyjdzie tani FF
    To nie koncert zyczeń , japonce patrzą jak zarobić kase a nie co klient chce mieć w torbie
    Pozdrawiam GRUPA FOTOKUJAWY

Cytat Zamieszczone przez fotojacek Zobacz posta
    Na niskobudzetowe FF trzeba bedzie jeszcze poczekać.
    Jak wypuszczą teraz to kto kupi d3?
    Bzdura. Mówimy o puszkach dla zupełnie innego odbiorcy.
    Tani FX to nie będzie szybka i uszczelniana puszka reporterska.
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

@robin i dwa lata -> Dwa lata to był czas zmiany pokolenia ze dwa lata temu. Teraz liczymy już w miesiącach. Wg mnie w 2009 zobaczymy coś ciekawego, do czego będziemy się ślinili nawet bardziej, niż do D3

To popatrz na forum ilu posiadaczy D3 jest fotoreporterami ? a ilu z nich zamiast D3 wywaliło by kase na tanszy FF + słoik
    A jak juz sie pojawi ten TANI FX to sam zobaczysz ilu gazeciarzy bo o repotrerów zachaczyłeś zmnieni D300 na tani FF bo w tej chwili mają za mały budzet na D3
    CZy na D3 masz napisane onfy for press?
    Pozdrawiam GRUPA FOTOKUJAWY

Wg mnie taka puszka to coś, na co czeka cała rzecza fotografów ślubnych, konferencyjnych, ale też ... amatorów. Ja również

A ja na złość wszystkim mam nadzieję, że budżetowe FX nie pojawi się w tym roku, bo będę sobie pluł w brodę, że kupiłem D300 zamiast poczekać jeszcze te parę miesięcy Moim zdaniem realną datą wprowadzenia D10/D400/D300x jest końcówka 2009. Gdyby pojawił się teraz, D3 przestał by się sprzedawać.
    D700, D750, D800, N24-70, S35/1.4 ART, S50/1.4 ART, N50/1.8, N85/1.4

Jak to przestał ? A dlaczego Canony jedynki się sprzedają, podobnie jak 5D ? Poza tym Twoja postawa jest bardzo niechrześcijańska

Strona 5 z 21 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów