Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: journey cz2

Domyślnie journey cz2

modelka: Laura D80 +N50 1.8 ver. jap LR+CS3, światło zastane
    proszę o opinię i konstruktywną krytykę

1.
    2.
    3.
    4.
    "Widzisz, Macieju, dziwny jest ten świat – trzeba naprawdę kogoś wielkiego w dupę kopnąć, żeby się los do ciebie uśmiechnął."

Domyślnie Odp: journey cz2

jedynka bardzo mi sie podoba.
    dwa i trzy - szczerze mowiac nie podchodzi mi poza + zamkniete oczy
    cztery szkoda że włosy zasłoniły tak bardzo oczy.

Wszystkie bardzo ładne, ale razem do siebie nie pasują - różna wymowa.
    1. i 4. Duża osobowość, zadumanie, intelektualne takie.
    2. i 3. Blondyna: nie myślę, opalam się.

stylistyka ladna i mila, ale wykonanie nie podchodzi mi wcale; uwazam, ze mogles ja spokojnie zaslonic czyms przed sloncem i uniknac tych troche jednak razacych plackow przepalen tu i owdzie.. gdyby nie to to rzeklbym ze extra seria. Jedynka jest najmozliwsza i potem czworka. Srodek nie bardzo.
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

1 całkiem fajna
    2 przedziwny kadr (po co?)
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

jeśli już to jedynka
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

[1] Bardzo dobra. Obrobka, modelka, image. Jezeli juz miałbym sie do czegos przyczepic to to przeszkadzająmi ci ludzie w tle.
    Z czwórki rownież by cos było ale za ciasno kadrowane. Masz szerszy kadr?
    Reszta mnie nie przekonuje.

Jedynka - modelka swietnia zagrala, jest naturalnie itp. Zdjecie jednak dyskwalifikuje kompozycja. Wszystko na prawo, nic na lewo. Tak nie powinno to wygladac bo zdjecie po prostu ciazy w prawo. Utnij w kwadrat
    dwojkai trojka - sztuczne
    czworka - fajne, osobiscie cialbym w kwadrat zmilosci do tego prostokata zwlaszcza ze na dole nie ma za duzo dobrego

Cytat Zamieszczone przez galu44 Zobacz posta
    1 całkiem fajna
    2 przedziwny kadr (po co?)
    a co rozumiesz przez przedzinwy kadr ??

Cytat Zamieszczone przez pastrana Zobacz posta
    [1] Bardzo dobra. Obrobka, modelka, image. Jezeli juz miałbym sie do czegos przyczepic to to przeszkadzająmi ci ludzie w tle.
    Z czwórki rownież by cos było ale za ciasno kadrowane. Masz szerszy kadr?
    Reszta mnie nie przekonuje.
    Travis ludki może i przeszkadzają w tle, wszystkich się nie da wygonic ale może dzięki temu to zdjęcie "żyje".
    Czwarte zjdęcie to 100% kadru miało byc tak ciasno.

Cytat Zamieszczone przez MikeP Zobacz posta
    Jedynka - modelka swietnia zagrala, jest naturalnie itp. Zdjecie jednak dyskwalifikuje kompozycja. Wszystko na prawo, nic na lewo. Tak nie powinno to wygladac bo zdjecie po prostu ciazy w prawo. Utnij w kwadrat
    dwojkai trojka - sztuczne
    czworka - fajne, osobiscie cialbym w kwadrat zmilosci do tego prostokata zwlaszcza ze na dole nie ma za duzo dobrego
    Mike to jesteśmy przeciwieństwem bo ja wole porstokątne kadry z osobami umieszczonymi "nie centralnie". W jedynce kadr miał taki byc wszystko co jest po lewej zbiega się gdzieś w dal i symbolizuje ten pociąg który odjechał i dzięki temu też nie jest tak płasko. Co do czwórki to też nie ciął bym w kwadrat bo uciął był modelce łokiec a tego chciałbym uniknac a zwłaszcza to, że łokiec opiera się o udo.

Dziękuje wszystkim za odwiedziny i uwagi, miło mi, że stylizacja i gra modelki podobały się , która swoją drogą jest bardzo utalentowana
    "Widzisz, Macieju, dziwny jest ten świat – trzeba naprawdę kogoś wielkiego w dupę kopnąć, żeby się los do ciebie uśmiechnął."

a mi najbardziej podoba się nr 4, i mam pytanie była blenda w użyciu ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów