hej,
Nie wiem jak te cuda z allegro sobie radzą, ale oryginalna lightsphere posiadam i uważam, że sprawuje sie zacnie.
dla przykładu wszystkie fotki z tąd właśnie z sb800 i LS na niej.
Pozdrawiam,
Szukaj
hej,
Nie wiem jak te cuda z allegro sobie radzą, ale oryginalna lightsphere posiadam i uważam, że sprawuje sie zacnie.
dla przykładu wszystkie fotki z tąd właśnie z sb800 i LS na niej.
Pozdrawiam,
TymancjO /Tomasz Tomanek/
głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|"...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson
Mam LS z allegro z trzeba kolorowymi sufitami. Sprawdza się świetnie ale pierwsze zdjęcia z z niego musiałem praktycznie wyrzucić (co jednocześnie nauczyło minie że histogram jest święty) bo były mocno niedoświetlone. To cholerstwo żre światło (mam wersję "cloud") bez opamiętania. Efekty dobrego doświetlenia jest przy lampie na +1EV. Poza tym dwa zarzuty - ciężkie to i śmierdzi nieziemsko. Faktycznie wykonane jest z czegoś czemu najbliżej chyba do gumy - jest elastyczne i nie ma raczej szansy na uszkodzenie. Do zdjęć portretowych jest świetne. W reporterce (ślubnej) jeszcze nie miałem okazji wykorzystać. Sprawdzę już za 4 dni. generalnie za tą kasę jest świetne i od czasu jak to mam stofen poszedł do szafy.
Znajomy mial, zrobil pare slubow i zabawka poszla na allegro...wrocil do stofena.
никон
Zamówiłem oryginał w sklepie Gary Fong
X-T10, XF35, XF18-55, MK320
Wygląda to zachęcająco!!!
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
Obecnie sprzedawane modele mają uniwersalne mocowanie do lampy (opaska), więc ewentualna sprzedaż powinna być łatwiejsza.![]()
X-T10, XF35, XF18-55, MK320
pzdr Domin
To ze strony Fonga
The Lightsphere-Photojournalist (PJ) is made of soft, transparent vinyl, and currently comes in two colors - CLEAR and CLOUD. The light quality transmitted through the CLEAR is somewhat cooler and a little more contrasty when compared to the CLOUD. The Lightsphere-CLEAR maximizes diffusion while minimizing light loss, allowing it to be used at greater distances. The CLEAR is highly recommended for photojournalistic assignments and general purpose photography.
The Lightsphere-CLOUD creates a more diffuse, softer, and somewhat warmer light. For this reason, it is well suited for "portrait style" lighting situations, where skin tones and flattering light are the primary focus.
Gary recommends, "Choose the CLEAR version for fast action, large groups and dimly lit scenes. Switch to the new CLOUD for the softest, warmest light yet. Great for close-ups, portraits, couples and intimate group shots."
FX był i się zmył...
Skontaktuj się z nami