Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Chatynka

Domyślnie Chatynka

Mała chatka.

"Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie Odp: Chatynka

Cholera, nie dało rady niżej kadrowac? Wypatrzone fantastycznie. Przeszkadza mi tylko trochę to niebo. Podjedź sobie zdjęciem do góry, tak, aby monitor uciął Ci kadr w kwadrat i tak bym to niebko widzial.

Ale i tak mi się bardzo podoba

No ja się zgadzam z Szuwarem. Może kwadrat niekoniecznie ale domek zdecydowanie za nisko w kadrze. Podejrzewam, że tam niżej jakiś syf był (wyciągi, koszmarne domki, turyści albo brudne owce...) ale nie pasuje i tak. Niebo może zostać - podkreśla przestrzeń.

Tak naprawdę to było tam jeszcze coś innego...
    Przyznam, że pomysł z kwadratem bez nieba...bardzo mi się podoba
    Niebo....co ja mogę obraziło się na mnie na dobre - pozostaje albo focenie w nocy - i tak jest ciemno i nie widać albo takie jakieś bylejakie. Z drugiej strony próbuję sobie wyobrazic to foto z błękitem i pierzastymi obłoczkami u góry...i jakoś mi nie pasuje. Dziwna jestem
    Mój niekomercyjny link

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    Z drugiej strony próbuję sobie wyobrazic to foto z błękitem i pierzastymi obłoczkami u góry...i jakoś mi nie pasuje. Dziwna jestem
    Nie jesteś sama . Mnie też często nie pasuje wspaniały błekit z obłoczkami.

puchbeary
    Gość

Zgadzam się z pozostałymi że niebo było mało bomblowe ale z drugiej strony jak pomyślę że ciachając to do kwadratu wykastrujecie ten widoczek z części drzew to zgłaszam stanowczy sprzeciw. Dołu pod chatka szkoda i przesunięcie całości tak by u góry kadr kończył się na linii drzew. I jeszcze kontrastu i jasności mi na tym zdjęciu brak. Jakby niedoświetlone ciut było. Ta zieleń taka strasznie stonowana jest.

Niedzica?

Powyciągaj na krzywych, bo ciemno jest ;]
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

To foto już jest powyciągane.... jak jest mglisto/dżdżysto/i ciemnisto to niechże choć trochę z tego zostanie na fotce. Ja naprawdę zdaję sobie sprawę, że suwaczki można bardziej....przesunąć. Skoro tego nie zrobiłam, to nie zrobiłam świadomie - nawet kosztem narażenia się na baty

Tak, to jest Niedzica - czyli od dołu jest.....?

tak wygląda oryginalny kadr

Mój niekomercyjny link

Ta sama kompozycja ale w zlotym kwadransie (wschodzik lub zachodzik) i byl by na max - tutaj pogoda i pora dnia daly popalic niestety, ale kompozycja mi sie podoba, skala tej chatki w stosunku do otoczenia i ta droga ... duzy potencjal!
    Pozdrawiam: Camrak
    Down Under - the place to be!

kwadrans to nawet chyba był ten co potrzeba...ale pogoda... była jaka była. I tak mnie ta dróżynka urzekła.
    Mój niekomercyjny link

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów