Szukaj
na 300mm i f8 jest rewelacyjnie moim zdaniem.
na 400mm i f8 względnie dobrze po wyostrzeniu.
na 400mm i f5,6 jest, powiedziałbym słabo, ale po umiejętnym wyostrzeniu...no właśnie...czy ostrość odbitki 20 na 30 byłaby zadowalająca...?
Nic, muszę wywołać,obejrzeć i kupić w końcu jakieś tele...
Edit
; Drakenus77, a w porównaniu z Twoim 70-300vr jak ją widzisz? Na 300 oczywiście.
Wiadomość z ostatniej chwili:
Dzwoniłem przed chwila do Sigma Pro Centrum w Warszawie. Sigma pod Nikona ma być w sprzedaży już jutro, najpóźniej na początku przyszłego tygodnia. Dostawa od producenta jest już w Gdyni, teraz muszą tylko ściągnąć do dystrybutorów.
No to niedługo sami będziemy testować, kto na ochotnika pierwszy kupi to szkło?![]()
, Mamiya RZ 67 PRO II, Nikon F 90X, D300, 10 kg szkła
No trudno poczekamy, do czerwca nie dalekoNaprawdę jestem ciekaw tego szkła, potrzebuję dobrej 400-setki w umiarkowanej cenie
![]()
, Mamiya RZ 67 PRO II, Nikon F 90X, D300, 10 kg szkła
hmm ciężko powiedzieć ,musiałbym obmacać po testować po wykresach i fotach z systemu canona trudno coś orzec , poczekamy aż będzie w nikonie i się okaże czy warto kupować czy przesiadać się na canona +100-400 L ,...chociaż po samplach z optycznego to ciutkę mydełko na końcu... 70-300 vr nie muszę domykać do 8 czy 9 F na 5,6 też mydli ale 7,1 już jest ok... tak więc poczekajmy ...raczej Lka to nie będzie co już widać po cenie.. ale jak narazie jedyne wyjście żeby mięc 400 na końcu ... szkoda że nikon nie bada rynku i nie wypuści poprawionego 80-400 vr
W megamedia już za 2319 zł ....
Odpuściłemem sobie w końcu i S120-400 i S150-500. Nie przekonuja mnie ani ich MTF'y ani sample z wersji Canon'a.
Sezon rusza za dwa tygodnie i mój 200mm to niestety za mało. Nabyłem S100-300/4, bo ze szkłem trzeba sie przecież oswoić. Chociaz te 300mm to też mało, ale nic lepszego w tej cenie nie znalazłem.
Może coś wreszcie sie ruszy na jesieni ...
Skontaktuj się z nami