obrazek zostal tylko i wylacznie zmniejszony nic a nic nie bylo wiecej robionena ustawieniach Pre tego odcienia zieleni niema ale jak jest na auo to jest
czy wogole mozna ustawic balans bieli do auto?
Szukaj
obrazek zostal tylko i wylacznie zmniejszony nic a nic nie bylo wiecej robionena ustawieniach Pre tego odcienia zieleni niema ale jak jest na auo to jest
czy wogole mozna ustawic balans bieli do auto?
Moim zdaniem coś jest nie tak ze sprzętem... wcześniej miałem D40X i nigdy nie miał problemów na auto
a co to ewentualnie moze byc? aparacik zostal tutaj na forum zakupiony jako w 100% sprawny nie bede pisala od kogo bo po co moze niepotrzebnie robic zamieszanie
bylam w firmie Foto Joker(bo w niej zakupiony byl d40x) i Pan zrobil zdjecia i okreslil ze cos jest nie tak i trzeba serwis odwiedzicco w takim przypadku zrobic skoro kilka dni temu kupilam go od uzytkownika z forum i mial byc idealny
![]()
Ostatnio edytowane przez monka ; 10-05-2008 o 18:09
czy pomoze mi ktos![]()
Myślę,że powinnaś napisać do osoby od której kupiłaś i poprosić o wyjaśnienia oraz aby pomógł Ci w rozwiązaniu problemu albo zwrócił pieniążki jeśli ta wada jest od samego początku gdy otrzymałaś sprzęt... jeśli nie dojdziesz do porozumienia z tą osobą to wtedy opisz sprawę na forum a użytkownicy na pewno doradzą jak rozwiązać problem z tą osobą...
Ostatnio edytowane przez Vodafone ; 10-05-2008 o 18:18
tzn. napisalam do tego uzytkownika lecz od wczoraj niemam odpowiedziniechce podejmowac pochopnych wnioskow wiec poczekam do jutra
jezeli nie dostane wyjasnien poprostu napisze wiecej od kogo co i jak
![]()
Aparat należał do mnie. Żyłem jak widać w nieświadomości uszkodzenia sprzętu, gdyż uważałem, że to automatyka sobie gorzej radzi więc zawsze wrzucałem Do Ps poprawiałem BW i wszystko było w porządku. Pragnę jednak przeprosić użytkowniczkę "monka" i niezależnie jakie kroki podejmie dostosuje się. Co do niedopisywania to po prostu nie siedzę bez przerwy na poczcie bądź na forum. Sprawdzam ja średnio raz do dwóch razy dziennie plus okres gdy jestem przy komputerze.
Co do zdjęć to proponowałem zdjęcia wykonane aparatem jednak użytkowniczka nie wyraziła takiej chęci.
Ja wrzucam ten obrazek do PS i nie jestem w prosty sposób poprawić WB. Tak jak pisałem, moim zdaniem to nie problem z WB występuję...
MOnka, wrzuć jeszcze jakieś zdjęcie i niech ktoś oprócz mnie spróbuje. Napisz też do mnie PW to podam maila i wyślesz mi NEF i JPG. Bo jak mówię, to chyba nie problem z WB...
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
nie wiem czemu ale nie moge wyslac privaale jeszcze mam inną wiadomosc a mianowicie body jest juz w serwisie i na wstepie poinformowano mnie ze: zabrudzona matówka i komora lustra
no i ze termin naprawy 3 tygodnie ale czy gdyby matówka byla problemem to na manualnym ustawieniach balansu by tego nie bylo a tylko na auto?
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
Skontaktuj się z nami