Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

Domyślnie Odp: Windows XP i aktualizacje

W temacie programów do aktualizacji:
    Wymieniany AutoPatcher NIE jest dostępny do polskich wersji językowych
    | D70,D100 | AF-S DX 18-70 | Nikkor Micro 60/2.8D | Nikkor 50/1.4 D | Lexar 2GB | SanDisk UltraII 2GB |

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

W temacie programów do aktualizacji:

Wymieniany AutoPatcher NIE jest dostępny do polskich wersji językowych (i to chyba od tamtego roku).

Alternatywnym rozwiązaniem jest podobny projekt o nazwie "WinSPatcher" który działa podobnie:
    http://www.sgjps.com/winspatcher/

Pozdrawiam.
    | D70,D100 | AF-S DX 18-70 | Nikkor Micro 60/2.8D | Nikkor 50/1.4 D | Lexar 2GB | SanDisk UltraII 2GB |

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Czy jest jakiś sposób na zarchiwizowanie pobranych ze strony Microsoftu aktualizacji do Win XP tak aby dało sie je wprowadzić je do systemu ponownie po reinstalu bez konieczności ponownego ich ściagania.?
    tak, juz jest SP3 w polskiej wersji systemu. Zajmuje 307 MB, sa tam wszystkie łaty i pare nowości.
    http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...uz+do+pobrania
    co prawda znaleziono coć do poprawki w tej poprawce ale to podobno nieistotny szczególik.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    co prawda znaleziono coć do poprawki w tej poprawce ale to podobno nieistotny szczególik.
    po zainstalowaniu SP3 z paska zadań zniknął mi pasek adresu i żadnym sposobem nie chciał się przywrócić - nie było go w menu. Dopiero wywalenie SP3 przywróciło okno adresowe.
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

bombel
    Gość

Sorry za dalszy ciąg prostych pytań, ale nie jestem w tym mocny, więc wolę pytać.

Otóż - czy jeśli przez cały czas aktualizowałem na bieżąco Windowsy, jest teraz sens instalowania SP3 - czy to jest mega-łata dla tych, co tego nie robili?

I mam też inne pytanko: aktualizowałem, ale wybiórczo - już w tej chwili nie pamiętam co mi się nie podobało, ale coś takiego było. Czy teraaz podczas instalacji SP3 będę miał możliwość wyłączenia czegoś, czy zinstaluje się jak leci, wszystko?

SP3 zawiera wszystkie aktualizacje bodajże od SP2 + dodatki. Teraz zamiast kilkudziesięciu aktualizacji masz jedną z dodatkami.

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Sorry za dalszy ciąg prostych pytań, ale nie jestem w tym mocny, więc wolę pytać.

Otóż - czy jeśli przez cały czas aktualizowałem na bieżąco Windowsy, jest teraz sens instalowania SP3 - czy to jest mega-łata dla tych, co tego nie robili?

I mam też inne pytanko: aktualizowałem, ale wybiórczo - już w tej chwili nie pamiętam co mi się nie podobało, ale coś takiego było. Czy teraaz podczas instalacji SP3 będę miał możliwość wyłączenia czegoś, czy zinstaluje się jak leci, wszystko?
    A obrazkowo to wygląda tak:
    http://tinyurl.com/5sgqhk
    pozdrawiam Krzysiaczek

Nie wiem jak to w praktyce wygląda ale podobno SP3 miał uregulować sprawę RAM powyżej 3 GB,ja mam 4BG a komp pokazuje mi 3,5 i ten problem miał podobno SP3 zlikwidować
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

bombel
    Gość

Dzięki szymony za wersję porzystępną!

Choć jedyne co mnie naprawdę uspokoiło, to to, że można się z tego wypisać, jakby co...

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Nie wiem jak to w praktyce wygląda ale podobno SP3 miał uregulować sprawę RAM powyżej 3 GB,ja mam 4BG a komp pokazuje mi 3,5 i ten problem miał podobno SP3 zlikwidować
    To jest problem 32-bitowej architektury i nie da się tego obejść. Jedyne rozwiązanie to system 32-bitowy z adresacją pamięci 36-bitową jak Windows 2003 lub Linux
    pozdrawiam Sebastian

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów