Jak mam zaoszczędzić te 40 zł i stracić zdjęcie, bo akurat dokręcałem kabelek, to wolę dopłacić. Zresztą mam też sb-26, która właśnie się dokręca i cholernie tego nie lubię
Szukaj
Jak mam zaoszczędzić te 40 zł i stracić zdjęcie, bo akurat dokręcałem kabelek, to wolę dopłacić. Zresztą mam też sb-26, która właśnie się dokręca i cholernie tego nie lubię
Ostatnio edytowane przez marmajt ; 30-04-2008 o 15:44
"Best wide-angle lens? Two steps backward" and "look for the 'ah-ha'." Ernst Haas
Aaa, chyba że chodzi o mocowanie przy sankach, a nie przy końcu kabla. Fakt, jest ono przykręcane, jak stare lampy. Co prawda nigdy tego nie używałem, bo i tak moim zdaniem za ciężko wchodzi w sanki i nie ma najmniejszej możliwości by to samo wypadło, ale jak ktoś woli mieć pewność i blokować przełącznikiem, to SC-17 nie jest dobrym wyborem.
And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.
tez chcialbym sie dowiedziec ktorych kabelkach czerwone swiatlo sie zaswiecie a w ktorych nie![]()
Ja sie zastanawiam nad zamiana 28 na 29. chodzi o to ze jak swiecisz lampa z boku to nie zawsze wspomaganie na lampie trafia w to w co celuje obiektyw, a przy 29 masz zawsze wspomaganie tego co widzi obiektyw (bo jest na sankach)
A czy można korzystać w sc-29 ze wspomagania AF bez podłączonej lampy? Czasami podłączam sb-800 i ustawiam na AF ASSIST ONLY, żeby wspomóc autofocus. Czy mogę tak samo wykorzystać sc-29, sam kabel, bez lampy? Czy może AF ASSIST w kablu się nie włączy, jeżeli nie będzie lampy na końcu kabla?
"Best wide-angle lens? Two steps backward" and "look for the 'ah-ha'." Ernst Haas
Zamierzam się wyposażyć w taki kabel, ale nieoryginał z http://allegro.pl/item366977740_kabe...kon_sc_28.html (po drodze może zaopatrzając sie w Cokina). Rozumiem, że w tym przypadku nic się nie trafi? Czy 1,8m kabel nie jest za krótki? Zamierzam go używać głównie w plenerze, gdy parasolka z lampa jest obok mnie, ale gdybym np. używał softboxa w studiu, to tu odległość od lampy bywa częstou mnie o wiele większa, rzędu 3-4 metrów. Co kupić?
D80 | N18-135 | N50/1.8 | SB-600
Ostatnio edytowane przez shaddixx ; 27-05-2008 o 18:13
Skontaktuj się z nami