Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie kabel TTL i AF Assist

Przymierzam się do kupna kabla TTL i zastanawiam się pomiędzy sc-28 i sc-29. sc-17 z powodu braku zatrzasku nie biorę pod uwagę.

Mam SB-800 i jak wiadomo ma ona wspomaganie AF. Czy jeżeli podłączę ją do aparatu przez sc-28, to wspomaganie z lampy (czerwone światło) nie będzie się włączać? A wspomagania korpusu (D70s)? Będzie wtedy działać?

Analogicznie, podłączając sb-800 do d70s przez sc-29 wspomaganie będzie działacz przez lampkę w kablu a nie w lampie?
    "Best wide-angle lens? Two steps backward" and "look for the 'ah-ha'." Ernst Haas

Domyślnie Odp: kabel TTL i AF Assist

Używałem SB-800 na SC-17 i było super. SB-800 spokojnie blokuje się w SC-17 (gniazdo na lampę jest do tego przystosowane). Wspomaganie AF z lampy też działa bez problemu. SC-29 ma dodatkową lampkę do wspomagania w części montowanej na sanki.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Jak mam zaoszczędzić te 40 zł i stracić zdjęcie, bo akurat dokręcałem kabelek, to wolę dopłacić. Zresztą mam też sb-26, która właśnie się dokręca i cholernie tego nie lubię
    Ostatnio edytowane przez marmajt ; 30-04-2008 o 15:44
    "Best wide-angle lens? Two steps backward" and "look for the 'ah-ha'." Ernst Haas

Cytat Zamieszczone przez marmajt Zobacz posta
    Jak mam zaoszczędzić te 40 zł i stracić zdjęcie, bo akurat dokręcałem kabelek, to wolę dopłacić. Zresztą mam też sb-26, która właśnie się dokręca i cholernie tego nie lubię
    Aaa, chyba że chodzi o mocowanie przy sankach, a nie przy końcu kabla. Fakt, jest ono przykręcane, jak stare lampy. Co prawda nigdy tego nie używałem, bo i tak moim zdaniem za ciężko wchodzi w sanki i nie ma najmniejszej możliwości by to samo wypadło, ale jak ktoś woli mieć pewność i blokować przełącznikiem, to SC-17 nie jest dobrym wyborem.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

tez chcialbym sie dowiedziec ktorych kabelkach czerwone swiatlo sie zaswiecie a w ktorych nie

Cytat Zamieszczone przez Artur25 Zobacz posta
    tez chcialbym sie dowiedziec ktorych kabelkach czerwone swiatlo sie zaswiecie a w ktorych nie
    Z serii kabli ttl Nikona - czerwone zadziała na każdym. Z resztą czemu ma nie działać, skoro te kable (tak jak i "podróbki") to najzwyklejsze w świecie przedłużenie styków stopki?
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Uprawnienia umieszczania postów