Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie Odp: Rozwiany Portret

Zdecydowanie fotka w B&W. To jest portret a nie oglądanie tła.Ciekawi mnie co na to jakubs....
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

To jest portret a nie oglądanie tła
    Ale tło w tym wypadku negatywnie wpływa na odbiór tego portretu - zgadzam się z przedmówcami - świetny moment, kapitalnie rozwiane włosy, bokeh fatalny.
    Avatar nie jest aktualny - już nie palę.

Cytat Zamieszczone przez JohnnyB Zobacz posta
    Ale tło w tym wypadku negatywnie wpływa na odbiór tego portretu - zgadzam się z przedmówcami - świetny moment, kapitalnie rozwiane włosy, bokeh fatalny.
    Czyli prawie się udało.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Cytat Zamieszczone przez baku127 Zobacz posta
    Czyli prawie się udało.
    ale to prawie jak w reklamie ---robi wielką różnicę, a w fotografii szczególnie portretowej niuanse często
    decydują o finalnym odbiorze zdjęcia i tak właśnie jest w tym przypadku (z całym szacunkiem dla twórczości Andrzeja )

Cytat Zamieszczone przez baku127 Zobacz posta
    Zdecydowanie fotka w B&W. To jest portret a nie oglądanie tła.Ciekawi mnie co na to jakubs....
    Heh, wg mnie dziewczynka może i ładna, ale kadr... można odnieść wrażenie, że włosy zaraz wywieje, mam też subiektywne odczucie, iż umieszczenie buzi pod w tym punkcie i ujęcie pod tym kątem nieco przytłacza dziewczynkę, chyba korzystniej by to wyglądało, gdyby dziewczynka znajdowała się po lewej stronie. Dla mnie tylko kolor, wychodzą wtedy dwie barwne dominanty: zieleń i 'rudy', w dodatku włoski pięknie wspógrają z wdziankiem, o co przecież chodziło no i pozwala to dziewczynce wyjść z cienia. Aha, w kolorze podoba mi się .

dla mnie bomba!
    bw!
    D80|18-70|50/1.8
    Pozdrawiam, Dr. Evil.

nie wywołuj, masz lepsze.
    na 1 tło jest zbyt niepokojące, odciąga uwagę, giną w nim włosy
    2 - kolor - lepiej bo odseparowuje włosy i tło, ale niestety skóra ma nieciekawy kolor (bo twarz była w cieniu i było zbyt wiele kelwinków ). zmina WB, ocieplenie nie załatwi sprawy.

dziewczynka urocza, ale tego nie trzeba chyba pisać
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Twarz ładnie wyciągnięta nie mniej wyszła płasko i dość sztucznie. Nie wywoływać.

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Twarz ładnie wyciągnięta nie mniej wyszła płasko i dość sztucznie. Nie wywoływać.
    No i własnie tez tak odbieram fotkę. Włosy, światło w nich niezłe, ale buzia fatalnie w tych cieniach wyszła.
    Dzięki za uwagi z większością sie zgadzam.
    Szary, cichy człowiek.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów