Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie Odp: Prosty Portret #2

Czornyj słusznie prawi. Dodaj żółci. U mnie również twarz za czerwona, a włosy przypominają światłowody. Wiem, że dysponujesz lepszym monitorem do obróbki, nie wiem zatem dlaczego używasz do tego celu laptopa.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

swiatlo
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Megazordon Zobacz posta
    Czornyj słusznie prawi. Dodaj żółci. U mnie również twarz za czerwona, a włosy przypominają światłowody. Wiem, że dysponujesz lepszym monitorem do obróbki, nie wiem zatem dlaczego używasz do tego celu laptopa.
    Bo jestem w domu, a tamten komputer jest w robocie. Jutro rano zobaczę co spłodziłem i pewnie za głowę się złapię. Tak samo jak to było z moim poprzednim glamourem.
    Tak, pomarańczowa szmata byłaby lepsza. Na przyszłość się zaopatrzę, teraz już wiem. Na LCD ta różowa wyglądała dobrze, więc całą sesję na niej zrobiłem.

swiatlo
    Gość

Pozwoliłem sobie dodać wersję b/w.

puchbeary
    Gość

jest i tak o niebo lepiej niż wątku do którego nas odsyłasz na początku. Dalej sie będę upierał że niebieskie światło jest do bani bo jest niebieskie a nie dlatego że tylne ale zdjęcie dużo bardziej do mnie trafia.

edit

BW o niebo lepsze. Nie dam głowy czy nie za ciemne ale też siedzę teraz przed gównianym monitorem więc nie będę stawiał takich wniosków w ciemno.

swiatlo
    Gość

Dopiero teraz zobaczyłem jak źle wykalibrowany mam monitor na moim domowym laptopie. Uff, ostatni raz umieściłem zdjęcie na necie w sobotę rano.
    Poprawiłem zdjęcie....

Świetna wersja BW - modelka, kadr i konwersja bardzo mi się podoba.
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Cytat Zamieszczone przez Witek "Wisz" Zobacz posta
    Świetna wersja BW - modelka, kadr i konwersja bardzo mi się podoba.
    zgadzam się b/w bardzo dobre

kolor--- niestety Czarku tylny fiolet komplenie nie współgra z całosciowym klimatem
    tej fotki -jest nie na miejscu ,ja nie znajduję uzasadnienia dla zaistnienia tego swiatła - po prostu burzy harmonię tego zdjęcia, mogę to jedynie wytłumaczyć poszukiwaniem - ale nieudanym

pozdrawiam

swiatło uparłeś sie na to oświetlenie.... .Ja zostaje przy B&W
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

swiatlo
    Gość

Cytat Zamieszczone przez baku127 Zobacz posta
    swiatło uparłeś sie na to oświetlenie.... .Ja zostaje przy B&W
    Wiecie co ja wam powiem? Chyba się dałem przekonać. Nienawidzę się do tego przyznać, ale jak się patrzę na b/w to aż sam się dziwię że to tak dobrze wyszło.
    Nie zmienia to mojego zdania że niebieskie w włosach absolutnie mi się podoba, ale cóż, zrezygnowałem już w szukaniu zrozumienia..
    Tak czy inaczej zgadzam się że b/w jest o wiele lepsze. Jestem z tego dumny
    Dodam że nie jest to bezpośrednia konwersja. Bezpośrednia konwersja eksponowała za dużo plam na twarzy jakie są obecne na kanałach niebieskim i zielonym. Czerwony je wygładza, ale z kolei sam czerwony jest kompletnie płaski.
    Musiałem zrobić efekt soft-focusa, czyli rozmycia: kopia warstwy, silny blur, tryb warstwy na Soft Light i przeźroczystość na jakieś 70%. Znany trik rozmiękczenia....

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Wiecie co ja wam powiem? Chyba się dałem przekonać. Nienawidzę się do tego przyznać, ale jak się patrzę na b/w to aż sam się dziwię że to tak dobrze wyszło.
    Nie zmienia to mojego zdania że niebieskie w włosach absolutnie mi się podoba, ale cóż, zrezygnowałem już w szukaniu zrozumienia..
    Tak czy inaczej zgadzam się że b/w jest o wiele lepsze. Jestem z tego dumny
    Dodam że nie jest to bezpośrednia konwersja. Bezpośrednia konwersja eksponowała za dużo plam na twarzy jakie są obecne na kanałach niebieskim i zielonym. Czerwony je wygładza, ale z kolei sam czerwony jest kompletnie płaski.
    Musiałem zrobić efekt soft-focusa, czyli rozmycia: kopia warstwy, silny blur, tryb warstwy na Soft Light i przeźroczystość na jakieś 70%. Znany trik rozmiękczenia....
    Amen
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów