Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20
    swiatlo
    Gość

Domyślnie Prosty Portret #2

//EDIT
    BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Ostatnie z cyklu niebieskiego światła we włosach. W związku ze szczerym oburzeniem niektórych forumowiczów na poprzednim wątku (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=56842), podaję tym razem ostrzeżenie - uwaga, tylne światło. Czyli jeżeli u kogoś tylne światło powoduje zawał serca, proszę nie oglądać.

Oto też wersja b/w:
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 21-03-2025 o 21:16 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting

Domyślnie Odp: Prosty Portret #2

Lubie twoje foty i corke. tylne swiatlo jest ok. ale twarz jest czerwona.bardzo czerwona

swiatlo
    Gość

Cytat Zamieszczone przez legionize Zobacz posta
    Lubie twoje foty i corke. tylne swiatlo jest ok. ale twarz jest czerwona.bardzo czerwona
    Dzięki za radę. Wszystko przez to że pracuję na niewykalibrowanym laptopie. Poprawiłem, ale tak trochę na oślep. Czy jest lepiej? Liczę na Ciebie bo sam nie potrafię ocenić na moim ekranie. Nie za dużo cyjanu tym razem?

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Dzięki za radę. Wszystko przez to że pracuję na niewykalibrowanym laptopie. Poprawiłem, ale tak trochę na oślep. Czy jest lepiej? Liczę na Ciebie bo sam nie potrafię ocenić na moim ekranie. Nie za dużo cyjanu tym razem?
    torche mniejszy zafarb.ale jeszcze widac.Nie swieciles bocznie czerwonym filtrem??

swiatlo
    Gość

Cytat Zamieszczone przez legionize Zobacz posta
    torche mniejszy zafarb.ale jeszcze widac.Nie swieciles bocznie czerwonym filtrem??
    Światło przednie to słaba parasolka z narzuconą różową szmatą. Pewnie dlatego ten zafarb. Tak sobie eksperymentowałem z różnymi kolorami świateł, ta różowa jakoś najbardziej mi pasowała.

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Nie wiem, jakie masz możliwości w swoim studio, ale gdybyś tylne światło posłał z góry, to moim zdaniem byłoby lepiej.

Pozdrawiam

swiatlo
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Nie wiem, jakie masz możliwości w swoim studio, ale gdybyś tylne światło posłał z góry, to moim zdaniem byłoby lepiej.
    Niebieskie jest z góry, białe główne jest na wysokości głowy. Ale może następnym razem spróbuję. Chociaż następnym razem pewnie będę się bawić w inne światła i ekspresje.

jakaś nowa moda ... nie ogarniam,
    Jak dla mnie światło z tyłu ok ale nie niebieskie.
    Chyba że modelka będzie miała włosy które absorbują niebieski.
    np. albinoskie białe (wiedźmińskie) lub złotopolskie blond.
    Nie ... złotopolskie blond absorbują tylko światło zachodu słońca na mazurach.
    Gdybym musiał świecić z tyłu to zaświeciłbym żółtym do blond a czerwonym do kasztanki a brązowym do czarnuli.
    Muszę to sprawdzić. ....
    Dzięki za inspiracje

pozdr.

Jest zdecydowanie zbyt purpurowe (pewnie od różowej szmaty) i nie siedzi z błękitem. Dodaj żółcienia - wtedy zrobi się bardziej oranżowe i będzie ok.

Motorniczy
    Gość

He he nieźle , jak bym oglądał stary katalog Quelle Pozdro

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów