Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Matryca D2X

Domyślnie Odp: Matryca D2X

Dzieki chlopaki,

czekam na info.

przy jakiej liczbie pykniec padla? ;>
    ok 131tys

A tak swoją drogą to pochwalić moge serwis Nikona, w dzień kosztorys i diagnoza, dzwonią do mnie z informacjami co i jak, dali zastepcze body, a w NPS nie jestem jeszcze
    Ostatnio edytowane przez phantomek ; 09-04-2008 o 18:56
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Cytat Zamieszczone przez phantomek Zobacz posta
    (...)

A tak swoją drogą to pochwalić moge serwis Nikona, w dzień kosztorys i diagnoza, dzwonią do mnie z informacjami co i jak, dali zastepcze body, a w NPS nie jestem jeszcze
    Bo liczą, że zapłacisz 5,3k.

sorry, ja troche zielony w temacie, jak migawka mogla mechanicznie zarysowac filtr?
    d300 mb-d10 n16-85 n50/1.4ais n55/2.8 n70-200 mf055xprob+488, sb-900
    wlasne gniotowanko

Cytat Zamieszczone przez krystek Zobacz posta
    popytaj czy ktos Ci zdejmie np ten filtr, zawsze to opcja zeby przedluzyc zycie aparatu. np na jerozolimskich 100iles. w sumie jak mozesz do jutra poczekac to moge rano skoczyc i zapytac, bo 2bloki dalej mieszkam
    Samo zdjęcie filtra niewiele pomoże, bo matryca jest wrażliwa na n-IR i będą zafałszowania kolorów. Czyli będzie trzeba nakręcić na szkło (lub włożyć) filtr blokujący n-IR.

Cytat Zamieszczone przez phantomek Zobacz posta
    ok 131tys
    Cholera - niedużo.

No ale - zadzwoń do Bieńka - ostatnio zacząłem o nim dyskusję w dziale "rynek" - trafisz.
    Jeśli nie - to telefon do Bykowskiego - też może coś poradzi.
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

markB
    lepiej miec drugie body z nieco gorsza jakoscia, czy placic wiecej niz sam aparat jest warty? kiedys duzo osob zdejmowalo filtry i mimo nieco wiekszej mory nie bylo tak zle. tak czy inaczej wstane i sie przejde, nie wiem czy w ogole sie czegos takiego podejmie
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Cytat Zamieszczone przez malisz Zobacz posta
    sorry, ja troche zielony w temacie, jak migawka mogla mechanicznie zarysowac filtr?
    Proste - jeśli migawka się rozsypała, to lamelki i inne części mogły robić, co im się podobało. A trochę tego tam jest - dźwignie, sprężynki, trzpienie i inna mechaniczna swołocz, która trzepnięta impulsem z elektromagnesu i sprężyny zadziała jak granat obronny.
    Krzysztof Paszkiewicz

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Proste - jeśli migawka się rozsypała, to lamelki i inne części mogły robić, co im się podobało. A trochę tego tam jest - dźwignie, sprężynki, trzpienie i inna mechaniczna swołocz, która trzepnięta impulsem z elektromagnesu i sprężyny zadziała jak granat obronny.
    aa ok, dzieki za wyjasnienie. myslalem, ze jak migawka umiera to po prostu przestaje dzialac, a nie wybucha w srodku. nie spodziewalem sie hiszpanskiej inkwizycji moze przynajmniej te supersamodiagnozujaco-monitorujaco-onanizujace sie migawki z d3 i d300 beda padac z godnoscia a nie radosnie eksplodowac pod koniec.
    d300 mb-d10 n16-85 n50/1.4ais n55/2.8 n70-200 mf055xprob+488, sb-900
    wlasne gniotowanko

no niestety stwierdzil ze on sie nie zajmuje pro segmentem bo to za duze ryzyko, ale jakbys juz nie mial innej opcji jak nikon to mysle ze warto go namowic. uda sie zdjac - dobrze dla Ciebie, nie uda - i tak w nikonie wymienia cala matryce wiec bez roznicy. koles ma ten zaklad w pasazu na jerozolimskich 115
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Filtr to se można zdjąć nawet samemu, nie jest to jakiś hardkor. Tylko co z tego, że go zdejmiesz?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów