Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie fuji s3 pro error

Witam,

Nabyłem ostatnio takie cudo, nawet fajny aparat, ale niepokoi mnie jedna rzecz.
    Czasami (nie ustaliłem jeszcze zależności), szczególnie zaraz po włączeniu aparatu (po wymianie baterii, albo kilkugodzinnej przerwie w robieniu zdjęć, albo po włożeniu wyczyszczonej karty pamięci) po naciśnięciu spustu migawki, migawka otwiera się, ale nie zamyka (jakby czas B) a na wyświetlaczu pojawia się "err", po ponownym naciśnięciu spustu, migawka się zamyka, "zdjęcie" zapisuje się na karcie i kolejne zdjęcia robią się już okey.

czy to przypadłość tego aparatu, czy może jakaś usterka nadająca się do serwisu?

Domyślnie Odp: fuji s3 pro error

to nie jest przypadłość TEGO aparatu
    pozdrawiam
    Artur

Zdarzają się się b.rzadko i mi podobne sytuacje. U mnie jednak było to zawsze związane z końcówką prądu w akumulatorach. Sprawdź może jakość akumulatorów i styki wszelakie.
    Możę po wymianie zasobnik akumulatorów gubi kontakt? Może coś się poluzowało?Może kiepskie akumulatory (słaba wydajność prądowa)?
    Marek

Zakon Fuji

Niestety moj ma tak samo. Na pewno jest to zwiazane z zasilaniem. W wiedenskim serwisie facet pytal mnie od razu, jakich akumulatorow uzywalem? Nie tyle chodzilo, czy firmowe, ale jakiej pojemnosci i na jakiej ladowarce? Aparat ma jakies problemy z odzytaniem pojemnosci akzmulatorow, czy co? Czasami nie potrafil zrobic juz zadnego zdjecia, ikonka pojemnosci baterii pulsowala, a po wlaczeniu funkcji ROZLADUJ, okazywalo sie, ze pokazywal niemal pelne akumulatory.
    Nawet sprawdzilem teraz.... pierwszy pstryk i zaciecie.
    Nie mam pomyslu na rozwiazanie tego problemu.
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

faktem jest, ze na razie uzywam akumulatorkow fuji, ktore maja ze sto lat (ladowarka taka jaka byla w zestawie)
    Na innej puszce mialem tez problemy, tylko na wieksza skale, ale tam wkladalem baterie alkaliczne.
    dzieki za wszystkie odpowiedzi

U mnie nic takiego (tfu, tfu) nie występuje. Jak miałem s2, to rzeczywiście był wrażliwy na kiepskie akumulatorki - potrafił się po prostu wyłączyć.

Mam przy okazji pytanie - czy u Was dodatkowy (pionowy) spust "budzi z uśpienia" aparat? Bo w moim nie...
    Adam

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Mam przy okazji pytanie - czy u Was dodatkowy (pionowy) spust "budzi z uśpienia" aparat? Bo w moim nie...
    Adam
    Jest prawidłowo - pionowy spust nie ma prawa "budzić z uśpienia" aparatu - str. 36 instrukcji obslugi.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Jest prawidłowo - pionowy spust nie ma prawa "budzić z uśpienia" aparatu - str. 36 instrukcji obslugi.
    Dzięki. A szkoda, wkurzające to jest...

Mam ustawiony czas przejścia "w stan spoczynku" na bodajże 5 minut i zdaje się że spust pionowy budzi wtedy aparat??? Nie mam sprzętu przy sobie by się upewnić, ale zdaje się, że "to działa"...
    Pozdrawiam

ps.Jednak niestety pomyliłem się-dodatkowy spust po tych 5 minutach martwy jednak... No, może mniej uciążliwe ustawienie na te 5 min., skoro nie "naciąłem" się przez długi czas na zablokowany aparat
    Ostatnio edytowane przez fotomarek_k ; 10-04-2008 o 21:42 Powód: sprostowanie
    Marek

Zakon Fuji

Kupiłem Sanyo eneloop i dalej jest ten problem, trudno się mówi.
    Przy okazji, na ile wam wystarcza komplet naładowanych paluszków?

i pytanie dodatkowe, mam firmware 1.0, czy warto robić upgrade?
    czy mogę to zrobić sam czy trzeba do serwisu się z tym wybrać?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów