Szukaj
Heh, a ja wchodzę teraz, patrzę... o kurcze, na CRT wygląda OK! A po chwili dopiero widzę że podmienione ;-P
Moim zdaniem kolorystyka jest teraz naturalne. Jedyne co to musiałbyś jeszcze popracować nad cerą - są tam takie kolorystyczne plamki, które w glamour nie powinny się pojawić. Spróbuj skopiować warstwę i górną rozmyć jak trzeba... np. na 35. Nałożyć na to maskę z pełną przezroczystością i później ładnie pędzelkiem z bardzo niewielkim stopniem krycia trochę "pojeździć" po twarzy.
Zrobiłem to, ale teraz aby poprawić z różowego na żółty musiałem pracować krzywymi na ostatecznym jpg, bo nie mam oryginalnego psd. Jestem bowiem w pracy a nie w domu.
Tak więc efekt plam na cerze wyszedł z powrotem. Jak będę w domu to zrobię to ponownie i tym razem mam nadzieję dobrze na oryginalnym psd.
Problem jest taki że w domu mam laptopa do dupy, a w pracy mam znakomity system z dobrą kartą graficzną i wykalibrowanym monitorem. Pierwotne zdjęcie zrobiłem w domu, bo w pracy muszę przecież pracować a nie bawić się zdjęciami.
Na przyszłość będę musiał być cierpliwy i po wykończeniu zdjęć na laptopie w domu trzeba jeszcze raz je przepuszczać na kompie w prace i dopiero wtedy publikować...
Czarek-wrzuć obie ,będzie możliwość i wyboru i porównania
Oryginał to zdjęcie biżyterii. Modelka jest dodatkiem, pięknym, ale dodatkiem. U Ciebie jest naczej. To biżuteria jest dodatkiem, ale jest trochę w złych punktach, a jakość oświetlenia, brak refleksów i ostrości na wszystkich częściach biżuterii, kompletnie zmienia charakter zdjęcia. Biżuteria ginie. Tym samym taki kadr, a szczególnie kierunek podążania wzroku zmienia swój sens. Jak dla mnie, to było to pierwsze, co mnie zdziwiło, a dopiero, jak zobaczyłem oryginał, zrozumiałem o co chodzi. Czy raczej o co mialo chodzić. Zdjęcia sa różne, ale końcowy efekt jest całkiem udany, choć wydaje mi się że, zdjęcie zrobione ze zbyt bliskiej odległości (jaki obiektyw - 50mm?) oraz widziałbym w kadrze trochę wiecej powietrza. Ogólnie na plus, choć widać, że to nie jest Twoja dziedzina![]()
Uff, po raz n-ty poprawiłem. Najgorsze jest to że mam trzy wykalibrowane monitory, i na każdym są inne kolory. Sam już więc nie wiem czy jest dobrze, czy za żółto, czy za różowo, czy też za zielono w kropki bordo...
Pamiętasz jak miałeś balans bieli ustawiony na tym zdjęciu? jakim aparatem robiłeś to zdjęcie?
Skontaktuj się z nami