Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34
    swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milo_ja Zobacz posta
    Hmm... Mi chyba jednak bardziej leży wersja "świńkowa" niż "żółtaczkowa".
    Masz ci los, dogodź wszystkim!
    Najgorzej jest to że ja sam nie wiem co lepsze. Zwykle jak robię zdjęcia to wiem czego chcę i nie ma problemu, a tutaj to jestem zagubiony jak na puszczy...

Domyślnie

Heh, a ja wchodzę teraz, patrzę... o kurcze, na CRT wygląda OK! A po chwili dopiero widzę że podmienione ;-P

Moim zdaniem kolorystyka jest teraz naturalne. Jedyne co to musiałbyś jeszcze popracować nad cerą - są tam takie kolorystyczne plamki, które w glamour nie powinny się pojawić. Spróbuj skopiować warstwę i górną rozmyć jak trzeba... np. na 35. Nałożyć na to maskę z pełną przezroczystością i później ładnie pędzelkiem z bardzo niewielkim stopniem krycia trochę "pojeździć" po twarzy.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sculptoris Zobacz posta
    Heh, a ja wchodzę teraz, patrzę... o kurcze, na CRT wygląda OK! A po chwili dopiero widzę że podmienione ;-P

Moim zdaniem kolorystyka jest teraz naturalne. Jedyne co to musiałbyś jeszcze popracować nad cerą - są tam takie kolorystyczne plamki, które w glamour nie powinny się pojawić. Spróbuj skopiować warstwę i górną rozmyć jak trzeba... np. na 35. Nałożyć na to maskę z pełną przezroczystością i później ładnie pędzelkiem z bardzo niewielkim stopniem krycia trochę "pojeździć" po twarzy.
    Zrobiłem to, ale teraz aby poprawić z różowego na żółty musiałem pracować krzywymi na ostatecznym jpg, bo nie mam oryginalnego psd. Jestem bowiem w pracy a nie w domu.
    Tak więc efekt plam na cerze wyszedł z powrotem. Jak będę w domu to zrobię to ponownie i tym razem mam nadzieję dobrze na oryginalnym psd.
    Problem jest taki że w domu mam laptopa do dupy, a w pracy mam znakomity system z dobrą kartą graficzną i wykalibrowanym monitorem. Pierwotne zdjęcie zrobiłem w domu, bo w pracy muszę przecież pracować a nie bawić się zdjęciami.
    Na przyszłość będę musiał być cierpliwy i po wykończeniu zdjęć na laptopie w domu trzeba jeszcze raz je przepuszczać na kompie w prace i dopiero wtedy publikować...

Domyślnie

Czarek-wrzuć obie ,będzie możliwość i wyboru i porównania

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    zdjęcie na okładce jest aż przesłodzone ,natomiast Kasia w obecnej formie zyskała ,ale tylko kolorystycznie gdyż fotka tak czy tak mnie się podobała i nie tylko mnie
    Zgadzam się w 100%

Ps. Harb co z obiecanymi zdjęciami z "wejścia" promu (tego większego) do portu ??? Czekam i czekam... czy sie doczekam ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vodafone Zobacz posta
    Zgadzam się w 100%

Ps. Harb co z obiecanymi zdjęciami z "wejścia" promu (tego większego) do portu ??? Czekam i czekam... czy sie doczekam ?
    kurde jak pamiętasz !!! będą ,będą -czekam na dramatyczne niebo (bo bardzo boję się Bąbla)

pozdrawiam

Domyślnie

Oryginał to zdjęcie biżyterii. Modelka jest dodatkiem, pięknym, ale dodatkiem. U Ciebie jest naczej. To biżuteria jest dodatkiem, ale jest trochę w złych punktach, a jakość oświetlenia, brak refleksów i ostrości na wszystkich częściach biżuterii, kompletnie zmienia charakter zdjęcia. Biżuteria ginie. Tym samym taki kadr, a szczególnie kierunek podążania wzroku zmienia swój sens. Jak dla mnie, to było to pierwsze, co mnie zdziwiło, a dopiero, jak zobaczyłem oryginał, zrozumiałem o co chodzi. Czy raczej o co mialo chodzić. Zdjęcia sa różne, ale końcowy efekt jest całkiem udany, choć wydaje mi się że, zdjęcie zrobione ze zbyt bliskiej odległości (jaki obiektyw - 50mm?) oraz widziałbym w kadrze trochę wiecej powietrza. Ogólnie na plus, choć widać, że to nie jest Twoja dziedzina

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Uff, po raz n-ty poprawiłem. Najgorsze jest to że mam trzy wykalibrowane monitory, i na każdym są inne kolory. Sam już więc nie wiem czy jest dobrze, czy za żółto, czy za różowo, czy też za zielono w kropki bordo...

Domyślnie

Dla mnie jest OK
    pozdrawiam

Oszczędny w słowach Awatar lucki
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Pamiętasz jak miałeś balans bieli ustawiony na tym zdjęciu? jakim aparatem robiłeś to zdjęcie?

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów