Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    Vadim, ja o czyś nie wiem? ki diabeł?
    a wizjer minimalnie większy, ale to nie taka przepaść jak D70-D200, na przełom nie ma co liczyć. Wolę ten z D200 bo całe info jest na dole, a w D2 część z boku
    W D200 masz z manualem potwierdzenie ostrości kropką
    W D2X masz z manualem potwierdzenie ostrości kropką i wskazanie strzałką, w którym kierunku trzeba kręcić

Od siebie dodam, że bardzo lubię AF D2-ek. Jest czuły i ma 9 świetnie porozmieszczanych czujników krzyżowych - cholernie wygodna sprawa. W moich wcześniejszych aparatach wygodniej było ostrzyć środkowym i przekadrowywać, tutaj wygodniej przełączać punkty, wszystkie działają równie sprawnie. A co do owej sprawności - D2-ki są nieludzko czułe. Ze szkłem f/2.8 ustawią ostrość nawet na d... murzyńskiego górnika w kopalni węgla kamiennego.

Ogólnie uwielbiam D2-ki, chyba bym się teraz popłakał gdybym musiał zmienić puchę na D200. Kiedy dorwałem swoją pierwszą D2 to była miłość od pierwszego chwytu, pomyślałem tylko: "stary, gdzieś ty był jak cię nie było i czemu to tak długo trwało"?
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 27-03-2008 o 22:45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    W D200 masz z manualem potwierdzenie ostrości kropką
    W D2X masz z manualem potwierdzenie ostrości kropką i wskazanie strzałką, w którym kierunku trzeba kręcić
    faktycznie, jakoś nigdy nie zwróciłem na to uwagi; pewnie zbyt byłem zajęty gapieniem się w wizjer
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Kiedy dorwałem swoją pierwszą D2 to była miłość od pierwszego chwytu, pomyślałem tylko: "stary, gdzieś ty był jak cię nie było i czemu to tak długo trwało"?
    U mnie bylo identycznie
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice Opola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luxius Zobacz posta
    czy zrobilbys to jeszcze raz i dlaczego?
    ceny na ebayu w angli sa b.zachecajace, zaczynaja sie nawet od 500 funtow...
    Ciekawe kto sprzątnął link do cen D2X na ebayu
    Jakimś dziwnym fartem znikają wszystkie wzmianki o lecącej cenie d2x-ów ( ciekawe kto ma w tym interes?)
    D7200*Nikkor 17-55 f2,8 *Nikkor 35 f 1,8*SB 800.*

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrAn Zobacz posta
    Ciekawe kto sprzątnął link do cen D2X na ebayu
    Jakimś dziwnym fartem znikają wszystkie wzmianki o lecącej cenie d2x-ów ( ciekawe kto ma w tym interes?)
    nikt nie sprzątnął, jest w wątku obok
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice Opola

Domyślnie

ups... faktycznie jest w innym wątku

Z zamieszczonych tu informacji wnioskuję o wyższości D2x nad D200
    A jak wygląda sprawa D2X vs D300?
    Ostatnio edytowane przez GrAn ; 28-03-2008 o 09:27
    D7200*Nikkor 17-55 f2,8 *Nikkor 35 f 1,8*SB 800.*

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez phantomek Zobacz posta
    U mnie bylo identycznie
    Widzę, że nie tylko ja tak zareagowałem Jakieś zaraźliwe to to, czy co ...
    D3/D2X > (14-24/24-70/70-200)2.8 > 85 1.4d > SB910/800

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Dopisze sie do wątku>jako ze zamierzam w krótkim czasie droga kupna nabyć nowe body i stad pytanie czy d300 jest wart dopłacenia tych 2tys. Czy różnica w zdjęciach d200-d300 jest mocno widoczna. Nie zależy mi na super hiper lcd , podglądach. Chciał bym dobre jpg, szybki af, i w miarę niskie szumy.Pozdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez timi Zobacz posta
    Dopisze sie do wątku>jako ze zamierzam w krótkim czasie droga kupna nabyć nowe body i stad pytanie czy d300 jest wart dopłacenia tych 2tys. Czy różnica w zdjęciach d200-d300 jest mocno widoczna. Nie zależy mi na super hiper lcd , podglądach. Chciał bym dobre jpg, szybki af, i w miarę niskie szumy.Pozdr
    Wątek dotyczy czegoś innego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rofitv Zobacz posta
    Wątek dotyczy czegoś innego...
    jak to czgoś innego, przeczytaj tytuł, stoi jak wół...
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów