Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 82

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturjb Zobacz posta
    prosze bardzo:

-obicie krzesla

gdzie są te czujniki AF w body?
    -znalazlem, wszytko jest ok

Podobne cuda zdarzają się z różnymi obiektywami?
    Jeżeli tak to body ewidentnie ma problem.

Podobną sytuację miałem z D200 i sigmą 30/1,4 ale to specyficzny obiektyw, można rzec legenda jeśli chodzi o mylenie focusa . Natomiast D70s z tym samym obiektywem ostrzył perfekt.

Obecnie używam dwóch tamronów i kita 18-70 jest dobrze, a nawet b.dobrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Wykład z optyki mam robić? To jest obraz pozorny (obiekt, którego w rzeczywistości nie ma), ale jego obraz jest widoczny dla oka i dla obiektywu, jest ostry i AF może na nim ustawić ostrość. Jedynym problemem jest to, że ten pozorny obraz może znajdować się dużo dalej niż tarcza zegara. W moim przykładzie - jakieś dwa metry dalej. Nie ma siły, żeby głębia ostrości przy f/2.8 objęła i odbicie, i tarczę zegara. Polecam proste testy z lustrem - będą pouczające.
    Oczywiście masz rację, tylko po co ta opryskliwość?
    Na fotach artura nie widzę aby focus znalazł odbicie w szybce. Ewidentnie się zgubił.
    Ostatnio edytowane przez romanescou ; 21-03-2008 o 09:15

Domyślnie

A gdzie Ty tu widzisz opryskliwość? Zdziwiłem się tylko, że pytasz o takie podstawy. Że możesz nie wiedzieć, jak powstają obrazy w lustrze. Czy ja gdzieś napisłem, że jesteś nieukiem, albo że wagarowałeś podczas lekcji fizyki? Nie. Ja się tylko zdziwiłem, że możesz tego nie wiedzieć. To ma być opryskliwość? Na przyszłość proszę, żebyś się chwilę zastanowił, zanim rzucisz takim epitetem.
    Ostatnio edytowane przez JK ; 21-03-2008 o 10:42
    Jacek

Domyślnie

Wykład z optyki mam robić?
    A gdzie Ty tu widzisz opryskliwość?
    hmmm ...

Domyślnie

Też nie byłeś na tej lekcji?
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tempor Zobacz posta
    hmmm ...
    Jeśli jeszcze trochę pobędziesz na forum, to może zorientujesz się że JK ma taki styl komentowania
    Ja od dłuższego czasu zanim zareaguję agresywnie na post Jacka, to liczę do 10ciu żeby się uspokoić a następnie wbijam sobie w głowę że na pewno nie miał na celu mnie obrazić
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

A gdzie Ty tu widzisz opryskliwość? Zdziwiłem się tylko, że pytasz o takie podstawy. Że możesz nie wiedzieć, jak powstają obrazy w lustrze. Czy ja gdzieś napisłem, że jesteś nieukiem, albo że wagarowałeś podczas lekcji fizyki? Nie. Ja się tylko zdziwiłem, że możesz tego nie wiedzieć. To ma być opryskliwość? Na przyszłość proszę, żebyś się chwilę zastanowił, zanim rzucisz takim epitetem.
    Uraziłem? Oj, jaki delikatny
    No przepraszam, na szczęście nie jesteś zarozumiały

Domyślnie

To chyba wątek o problemach z AF konkretnej puszki, a nie urażonych duszach, czy może się mylę.
    Pierwsza, groźba wzrokowa.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Własnie wróciłem od kolegi, ktory ma 'wzorcowe' D200 i... u niego jest tak samo
    i co teraz?
    ... wiem! będę robił zdjęcia!
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

Jednak nie tak samo... u kolegi potrafi nie trafic ale duzo rzadziej. Przejdzalem tez foty z wesela, ktore zrobilem swoim d200 przed pierwszym wyslaniem go do seriwsu i są OK, wtedy tylko mialem BF na teleobiektywie, a teraz mam jakieś dziwne FFy a raczej zbyt częste nie trafienia na 'standardowych' a z tele jest w punkt... :/
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów