Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: su800

Domyślnie su800

czy ktos z was sie orientuje czy su800 wyzwala przedblyski w trybie manualnym? chodzi o to ze mam 2xsb800 i bede mial lampe quantuuma, chce wszystko odpalac przez fotocele ( sb800 w trybie su4 ), a jezeli su800 wysyla przedblyski to moze byc problem z quantuumem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    czy ktos z was sie orientuje czy su800 wyzwala przedblyski w trybie manualnym? chodzi o to ze mam 2xsb800 i bede mial lampe quantuuma, chce wszystko odpalac przez fotocele ( sb800 w trybie su4 ), a jezeli su800 wysyla przedblyski to moze byc problem z quantuumem.
    Tylko po co Ci, SU800, skoro sabiny chcesz dać w SU-4 ?
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Tylko po co Ci, SU800, skoro sabiny chcesz dać w SU-4 ?
    poniewaz nie chce miec lampy na sankach, byc moze troche przekombinowalem ale czy jest taka mozliwosc? jezeli wszystkie lampy mam poza korpusem (ustawione na su4 ) a na sankach su800 to chyba powinno zadzialac. mylę się?

Domyślnie

Przyznaję, nie sprawdzałem w praktyce, ale wysyłanie przedbłysków realizonae jest przez lampy, a nie przez sterownik, jeżeli więc ustawisz wszystkie grupy na tryb M, to lampy nie bedą emitowały przedbłysków.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotr w Zobacz posta
    Przyznaję, nie sprawdzałem w praktyce, ale wysyłanie przedbłysków realizonae jest przez lampy, a nie przez sterownik, jeżeli więc ustawisz wszystkie grupy na tryb M, to lampy nie bedą emitowały przedbłysków.
    jak by tak bylo to jestem w domu

Domyślnie

Na chłopski rozum, nie wydaje mi się, żeby mogło być inaczej. Nie wydaje mi się też, aby SB-800 musiały pracować w trybie SU-4 (bo rozumiem, że to tryb wyzwalania za pomoca wbudowanej fotoceli). Ustawienie na SU-800 trybu M dla aktywnych kanałów, powinno załatwić sprawę. A pewnością to sam sprawdzę, ale dopiero jak nabędę SB-800, a to nie szybciej niż w maju.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

ja sprawdze zestaw z quantuumem na początku kwietnia, mam nadzieje ze jednak obędzie sie bez kabli

Domyślnie

a wbudowaną lampę to ci z tego d200 wypruli? SU800 w SU4 nie chodzi - to jest sterownik do systemu AWL (Advanced Wireless Lightning) i tylko takie jego zadanie. SU 800 emituje kilka/kilkanaście błysków komunikacyjnych dla lamp sb600/800 /r200 w podczerwieni - chyba nawet jak jest w trybie M.

sposób na to następujący - sabiny w tryb SU4, uruchamiasz fotocele w Quantumie następnie lampe wbudowaną w tryb M i jazda - jak nie chcesz aby brała udział w ekspozycji to ją czymś zasłoń - np kawałkiem kartonika owiniętym folią aluminiową aby polepszyć odbłysk w drugą stronę aby fotocele go widziały.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    a wbudowaną lampę to ci z tego d200 wypruli? SU800 w SU4 nie chodzi - to jest sterownik do systemu AWL (Advanced Wireless Lightning) i tylko takie jego zadanie. SU 800 emituje kilka/kilkanaście błysków komunikacyjnych dla lamp sb600/800 /r200 w podczerwieni - chyba nawet jak jest w trybie M.

sposób na to następujący - sabiny w tryb SU4, uruchamiasz fotocele w Quantumie następnie lampe wbudowaną w tryb M i jazda - jak nie chcesz aby brała udział w ekspozycji to ją czymś zasłoń - np kawałkiem kartonika owiniętym folią aluminiową aby polepszyć odbłysk w drugą stronę aby fotocele go widziały.
    no nie wypruli, chodzi o to ze mam juz dwie 800-setki i chcialem dokupic quantuuma, a SU maiala to wszystko obsługiwac. myśle ze jest jakiś sposób zeby to wszysko obsłużyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    no nie wypruli, chodzi o to ze mam juz dwie 800-setki i chcialem dokupic quantuuma, a SU maiala to wszystko obsługiwac. myśle ze jest jakiś sposób zeby to wszysko obsłużyć.
    no i co - sabin mozesz miec i z 10 - wszystkie w tryb SU4 (czyli zwykła fotocela) Quantumowi uruchamiasz fotocele i wszystko odpalasz za pomocą wbudowanej lampy ustawionej na tryb M - po co ci SU800 jak z jego funkcjonalności i tak nie skorzystasz a jak juz to bez Quantuma, bo ten nie obsługuje CLS a to co daje ci SU800 masz prawie wszystko we wbudowanej lampie D200 (zakładając że cały czas działamy na fotocelach a nie w CLS). SU800 komunikuje się za pomocą wielekrotnych błysków w podczerwieni - pierwszy błysk z SU800 wyzwoli ci Quantuma i sabiny w trybie SU4.
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 21-03-2008 o 19:34
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów