Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: haze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zikon Zobacz posta
    Magia jest - może nie każdy ją widzi. Jak czytam Twoje wypowiedzi to przypomina mi się taki wierszyk z dzieciństwa, którego sensem było, że dzwon taki głośny bo pusty w środku. Zazwyczaj jesteś krytyczny wobec innych, a swoich zdjęć nie prezentujesz czyżbyś był równie krytyczny wobec siebie? Czy nie chcesz rzucać takich pereł przed wieprze?
    I nie zaprezentuję, bo nie mam na to ochoty.
    I mam do tego święte prawo, tak samo jak do krytyki.
    Poza tym wydaje mi się że nie masz pojęcia o czym mówisz.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zikon Zobacz posta
    Zazwyczaj jesteś krytyczny wobec innych, a swoich zdjęć nie prezentujesz czyżbyś był równie krytyczny wobec siebie?
    To bezcelowe. Zdjęcia Davida są tak boskie, iż maluczkim nie dane będzie je zobaczyć. Lepiej od razu oglądać magazyny z modą, bliżej, taniej i bez wysiłku.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Nin - bardzo fajna stylizacja i - choc jak widze nie kazdy sie z tym zgodzi - orwowskie kolorki sa tutaj jak ciastko do kawy i orzeszki do browara. A jak piszecie o tej magii zdjecia, zo zawsze mi sie przypomina jakas wyemancypowana licealistka z digartu czy innego podobnego, dla ktorej cyfrowe, dobrze obrobione, ostre i przemyslane zdjecia takowej nie maja niemalze z definicji, podczas gdy nieostry, czarno-bialy gniot to och i ach jak ongis przy teledyskach New Kids On The Block
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Z analizy Twojej "osobowości" wynika, żeś niedorostek bawiący się gierkami (nick), z rozchwianą osobowością (avatar) i wieczną ochotą do rozwiązłości języka, która staje się wręcz przysłowiowa.
    W ramach pierwszego monologu zatem chciałbym stwierdzić, iż tak krzywej i błędnej analizy mojej osobowości nie dokonał jeszcze nikt Cieszę się, że mogłem spowodować przebłysk geniuszu u szanownego kolegi. Skąd wzięły się i co oznaczają "gierki" nie wiem, ale brzmi to niezwykle zabawnie, a więc uczynię twój dzień szczęśliwszym i przyznam się bez bólu: tak, uwielbiam grać z tobą w gierki, bo - niczym kiepski program, panie informatyku - algorytm zawoalowany masz nieprzeciętnie. I tak samo wydajny.

Od tej pory - mimo, iż to monolog - postaram się również używać prostszego języka, kiedy będę mówił w kierunku kolegi, aby nie narazić się na ryzyko niezrozumienia.

Wracając do meritum, jestem pewien, że kiedy już świat będzie gotowy na nadejście fotograficznego mesjasza, zdjęcia twe ujrzą światło dzienne. Czekam na ten dzień z niecierpliwością, do tej pory pozostając w cieniu.

Już dobrze, już dobrze. Od tej pory będę prosty. Jak drut.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

trudno sie przyczepic. bardzo si
    piotr biegaj, iczek
    Fotografia ptaków: https://piotrbiegaj.com
    Blog Fotopropaganda: https://iczek.pl

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    To bezcelowe. Zdjęcia Davida są tak boskie, iż maluczkim nie dane będzie je zobaczyć. Lepiej od razu oglądać magazyny z modą, bliżej, taniej i bez wysiłku.
    Jest pewna teoria że Dawid555 to nikt inny jak sam Ken Rockwell....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Staram się unikać angielskich zwrotów na tym forum, ale nic poza ROTFL i LOL nie przychodzi mi teraz do głowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Przez "v" Kolego, pisze się moje imię i bacz by Cię ktoś noszący światło nie poniósł, jak ponosi Cię fantazja.

Bardzo Ci się dowcip stępił w tym Oregonie o ile w ogóle kiedyś był ostry,
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Przez "v" Kolego, pisze się moje imię i bacz by Cię ktoś noszący światło nie poniósł, jak ponosi Cię fantazja.

Bardzo Ci się dowcip stępił w tym Oregonie o ile w ogóle kiedyś był ostry,
    Dawidzie, dlaczego się denerwujesz? Przecież ja nic złego ani agresywnego nie mówię. Trochę dystansu i humoru proponuję

Domyślnie

Zaczyna mnie już męczyć, że w każdym niemal wątku pojawia się dyskusja na temat tego, że David krytykuje a zdjęć nie pokazuje. Za bogów - nie rozumiem problemu. Czy ta sama krytyka od osoby, która prezentuje swoje prace - choćby jak najbardziej mizerne, lub zgoła zaledwie średnie, ma większe znaczenie tylko z tego względu? Ludzie... Jestem skłonny się założyć, że zapędził bym was (nie bierzcie tego osobiście do siebie - chodzi mi o ogół a nie pojedyncze jednostki) w ciemną d....ę małym socjologicznym a raczej socjotechnicznym eksperymentem. Poprosiłbym Davida o rzeczową krytykę danego zdjęcia i zamieścił ją jako swoją. Z kolei on zrobiłby to z moją krytyką innej fotki. Założymy się jaki będzie wynik? Jakie posty i gdzie pojawią się pod tymi krytykami?

Proponował bym bardziej skupić się na ocenie zdjęć.

Przepraszam autorze wątku za tą dygresję! Dla mnie zdjęcie ma coś w sobie, choć strasznie brakuje mi kontrastu i mocniejszych kolorów - bo sama stylistyka i sposób obróbki poszedł w kierunku, który lubię. Tylko po tych poprawkach to już by nie było to samo...
    Ale to wszystko raczej z racji wieku i stażu fotograficznego, który nie objął swoimi ramami czasowymi kolorowych klisz orwo - w tym czasie robiłem tylko BW komunijną smieną - choć też na orwo ;]. Dlatego jestem w stanie zrozumieć, że komuś z dłuższym stażem stylizacja może nie odpowiadać.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów