Szukaj
Chyba nie tylko w polandzie tak jest. 40D w kicie kosztuje mniej niz sam D300.
Nikon jest chwilowo krok do przodu w wielu miejscach, ale od dobrych kilku lat jest bardziej odtwórcą niż pionierem
"tańszość" Canona wynika trochę z faktu, że jego produkty są na rynku od dłuższego czasu, podczas gdy Nikon dopiero je wprowadza - nowsze i lepsze, ale droższe.
Jestem dziwnie spokojny że za chwilę Canon znowu z czymś odskoczy i tak będzie w kółko, a biedni onaniści sprzętowi będą co chwilę z podkulonym ogonem zmieniać stajnię, bo ten mniej szumi, tam wyszły nowe stałki, a ten z kolei ma DR większą o 0,5EV itd...
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
i to jest prawda, znam ludzi co rusz, zmieniają system i nie mam im tego za złe, ale wkurza mnie do bólu to ciągłe nawoływanie niektórych do przejścia na system Canona, jeśli się im podoba to cieszyć się że są zadowoleni, ale niech oblegają swoje forum, rzygać mi się, co wchodzę na wątek odnośnie body Nikona to zaraz jakiś nawiedzony canonier nawołuje że 40D tańszy od
D300 i lepszy, że 5D nie gubi półtonów jak D3,
wiem i w sumie rozumiem, że to forum jest ogólnie dostępne, nie jestem też rasistą, ale dajcie nam nikoniarzom pogadać o swoich sprzętach bez ciągłych komentarzy, jak będziemy się chcieli czegoś dowiedzieć o innych markach to pójdziemy na forum canona, olympusa czy sony, a gdy zechce się nam porównywać to jest cała masa stron w necie gdzie można wyczytać w miarę obiektywne opinie
najprościej załóżcie wątki o swoich ulubionych body, wtedy ktokolwiek będzie chciał sobie o nich poczytać to tam zajrzy
Ostatnio edytowane przez Gawronnek ; 15-03-2008 o 18:29
pozdrawiam Piotr
th3big głupoty wypisujesz ! Adam nie jest typem profesjonalisty co robi zdjęcia oddaje i kasuje naleznosc , on poprostu kocha fotografie sama w sobie, kocha sprzęt którym robi zdjęcia , to miłość i sposób na życie , zawsze poszukuje ideału i dzieli sie ta wiedza , nie tak jak inni profesjonaliści
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Panowie! Pierwsza groźba wzrokowaTematem jest test, a nie polityka cenowa tej czy innej firmy. O wycieczkach osobistych w obie strony, nie wspominając.
pozdrawiam Krzysiaczek
Szymony mnie ubiegł, dopiero co się zalogowałem, ledwo zdązyłem poczytać co on wykasował. Tak naprawde to 3 osoby było bliskie otrzymania upomnienia. PawełPawlak, th3big, tempor. Gdybym tu trafił wcześniej, to co najmniej jeden z was by dostał taką żółtą kartkę.
Nie wiem dlaczego, ale wątki międzysystemowe jako moderatora mnie zawsze podminowują
.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami