Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Wyczuwam lekką zazdrość ? Nie martw się... też kiedyś tego doświadczysz
    Ale czego - bo się zgubiłem? Dobrego samopoczucia nigdy dość .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Ps. fiat też ma znacznie lepsze ceny niż mercedes...
    Rozumiem, ze w Twoim mniemaniu fiat to C, a merc to N, hehehehe....
    Mimo, ze jestem (mimo wszystko) fanem Nikona to troche chybione to porownanie, moim zdaniem

Nikon, sądząc po cenach czuje sie troche jak święta krowa...
    Spoko niech sie ceni, ale juz teraz wiele osob, ktore wybierają system wybiera wlasnie Canona, bo oferuje rownie dobrze za mniej.
    Nie pomne o niższej klasie, czyli wydmuszce z ładnym logo D60, która juz całkiem dostaje w tyłek od konkurencji, a kosztuje..hehe....

Zaryzykuje twierdzenie, ze wielu z nas (mimo, ze sie do tego teraz nie przyzna) gdyby TERAZ wybierało dopiero system wybrałoby jednak C.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 15-03-2008 o 15:45

Domyślnie

Kolekcjoner, no właśnie togo dobrego samopoczucia Ja razem z kolejnymi modelami nikona (może poza d200 któy w pewnych względach doprowadzał mnie do zwątpienia ) ja otrzymuję. Myślisz że bezpodstawnie ?

Tak na marginesie. Jak pojawił się 1dmk3 to byłem na tyle zachwycony tym aparatem że zacząłem się zastanawiać nad zmianą systemu. poznałem go trochę, porobiłem testy. D2xa odstawiał tylko i aż na wysokich iso i DR. Nie zdecydowałem się i dobrze, bo pojawił się d300. Wbrew temu co się niektórym wydaje, wiem o czym piszę i nie sugeruję się tylko nazwą 1D ale funkcjonalnością aparatu w konkretnych zastosowaniach. 1dmk3 przewyższa d300 pancernością - ale jeśli nie zakłada się używania aparatu do budowania czatowni, to d300 spokojnie daje radę, szybkostrzelnością - 8 vs 10fps i najwyższymi iso - ja nie wychodzę poza iso1000-2000 i liczą się dla mnie wyniki na papierze a nie 100% oglądanie na ekranie komputera. D300 bierze górę rozdzielczością, możliwością odpięcia gripa i cropem. Pozostałe parametry i cechy użytkowe są bardzo podobne. Gdzie więc mam zobaczyć tą przepaść ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Kiedys juz byl taki watek o jakosci dzisiejszego sprzetu ze firmy przemieszczaja fabryki, oszczedzaja na czym tylko sie da by sprzedac taniej i wiecej.
    Wystarczy spojrzec na klapki kart CF w puszkach D300 i 40D i juz widac takie ciecia.

Domyślnie

Kolekcjoner, no właśnie togo dobrego samopoczucia Ja razem z kolejnymi modelami nikona (może poza d200 któy w pewnych względach doprowadzał mnie do zwątpienia ) ja otrzymuję. Myślisz że bezpodstawnie ?

(....)
    Tylko widzisz Pawle gdyby moje dobre lub złe samopczucie zależało od posiadanego sprzętu to zaraz bym pobiegł do sklepu i kupił sobie Ds-a albo D3 z obiektywami. Niestety u mnie nie jest to takie proste .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Kurcze, Kolekcjoner.... Chyba Cię nie zrozumiałem Jak pisałeś do mnie o tym dobrym samopoczuciu, to też miałeś na myśli całą złożoność egzystencji człowieka we współczesnym, świecie ?! Myślałem że rozmawiamy o sprzęcie foto...
    Tak czy inaczej, życzę Tobie, sobie i całej reszcie dobrego samopoczucia na każdym polu

Ps. Nawet Tobie tempor
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

dzięki pawlak

Domyślnie

Więc raczej mógłbym wyśmiać użytkowników canona którzy tak bardzo przepłacili i muszą się martwić o AF w ich topowej puszce.

a ja tam o nic sie nie martwie Pawle, zupełnie o nic, nawet jesli przepłaciłem w moim mareczku AF smiga jak asterix w bajce
    Ostatnio edytowane przez Adam Trzcionka ; 15-03-2008 o 16:15

Domyślnie

Tak czy inaczej, życzę Tobie, sobie i całej reszcie dobrego samopoczucia na każdym polu

Ps. Nawet Tobie tempor
    A ja zycze sobie i innym rychłego spadku ceny D300, chocby do 4500 pln I fajnego D90 we wrzesniu w cenie 3200 na starcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    w moim mareczku AF smiga jak asterix w bajce
    No to tak jak w moim d300 Gratuluję zakupu

Ps. Miałeś mi coś podesłać
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów