Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Domyślnie

No więc ja nie wiedzę problemu - w takim razie zostań przy d80 i masz z głowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez transporter Zobacz posta
    Nota bene przeczytałem w tym teście (na 17 stronie), że na wielu rynkach oferują go w promocji z kodem do pełnej wersji CaptureNX, ech żeby tak Nikon.pl zechciał wrzucić captur-ka do pudełka, to byłby argument za 300-ką. Pewnie jak zwykle jednak w pl będzie gorzej i drożej...
    to dotyczyło także polski. Pierwsze 300 tys D300 i D3 miały dodanego darmowo NX. Nie wiem czy już sprzedano te 300 tys. Zapytaj sprzedawców czy jeszcze mają z NX czy już bez.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Dzięki, nie znalazłem nigdzie tego info, zapytam. Realnie jest to 450 zeta mniej za aparat, oczywiście jeśli ktoś i tak chce kupić CaptureNX.

Domyślnie

Co to znaczy małe różnice?
    Moim zdaniem (biorąc pod uwagę wielkość matrycy)- prawie jedna działka, w niektórych przypadkach więcej- a to nie róznica tylko przepaść.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    No więc ja nie wiedzę problemu - w takim razie zostań przy d80 i masz z głowy
    właśnie jest problem, bo większość widzi kolosalną różncię w szumach między D80 a D300 (do ISO 1600), a ja nie widzę. Dla mnie LV jest skopany (spore opóźnienie), to choć te niskie szumy mołyby zdecydować o przesiadce.
    Chyba umówię się jescze raz z kolegą, który ma D300 na test porównawczy.
    Aha, i może najważniejsze, korci mnie już kupić cos nowszego i lepszego, stąd ten problem

Co do NX, to dziś pytałem w sklepie i jest nadal w zestawie z D300.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soki Zobacz posta
    Co to znaczy małe różnice?
    Moim zdaniem (biorąc pod uwagę wielkość matrycy)- prawie jedna działka, w niektórych przypadkach więcej- a to nie róznica tylko przepaść.
    przy włączonym odszumianiu to być może....
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Wyszedl calkiem przyzwoicie
    "(...) and represents the state of the art despite strong competition from the likes of Canon, Sony and Olympus. There's simply no better semi-professional digital SLR on the market."

Przyzwoicie to mało powiedziane. Można powiedzieć, że recenzent wpadł w zachwyt . Aż się robię trochę trochę podejrzliwy.

Domyślnie

Wiem jaki wpływ ma odszumianie oraz sharpness. Porównaj powiększenia z labu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    to dotyczyło także polski. Pierwsze 300 tys D300 i D3 miały dodanego darmowo NX. Nie wiem czy już sprzedano te 300 tys. Zapytaj sprzedawców czy jeszcze mają z NX czy już bez.
    Jest cały czas z NX - przynajmniej ja takowe nadal otrzymuję.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Talking

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Jest cały czas z NX - przynajmniej ja takowe nadal otrzymuję.
    Cieszy mnie to niezmiernie, ponieważ jeszcze w tym miesiącu chcę kupić od Ciebie d300

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów