Czy nasadka rozpraszająca na lampę SB 600 firmy Stofen jest dużo lepsza od takiej samej z wyglądu firmy Tumax bo cenowo wychodzi 2x więcej za stofena. Może ktoś ma w tym względzie jakieś doświadczenie ?
Szukaj
Czy nasadka rozpraszająca na lampę SB 600 firmy Stofen jest dużo lepsza od takiej samej z wyglądu firmy Tumax bo cenowo wychodzi 2x więcej za stofena. Może ktoś ma w tym względzie jakieś doświadczenie ?
F i C.
Te tumaxy podobno dają czasem lekki zafarb (loteria, zależy jak się trafi). Stofen jest pewniejszy. Sam mam taki dylemat co założyć na SB-600, ale na razie kombinuję z pudełkiem po jogurcie (odpowiednio przyciąć i powinien się nieźle spisywać - wzoruję się na adajko z cyberfoto).
Kupiłem TUMAXA zanim przeczytałem o możliwych zafarbach, ale rzeczonych nie zauważyłem...
Także kupiłem Tumaxa pod sb 600 i zafarbu nie dostrzegam. Wszytko piknie![]()
Czyli dość rzadko się to zdarza. Ja na razie mam 'stofena' by danone pysznyNajadłem się jogurtów, ale efekt jest
![]()
Do SB 600 miałem TUMAXA a do SB 800 kupiłem STOFENA, nie zauważyłem żadnych zafarbów na zdjęciach z TUMAXEM, ale tez różnica w cenie nie była 2-krotna (STOFEN był 45% droższy).
Ostatnio edytowane przez transporter ; 12-03-2008 o 16:10
Tak z ciekawości zapytam czy ktoś może porównywał efekty jakie daje stofen vs. kubeczek po jogurcie?Różnica w cenie duża, ale jestem ciekaw czy w efekcie jest jakaś.
Czy ten Stofen jest lepszy od oryginalnego dyfuzora z kompletu do 800-tki??
D80 + MB-D80 | T 17-50 2,8 | S 70-200 2,8 | SB-800 + klamoty do fot. bezcieniowej
To musi być jakaś oczywista oczywistość, że nikt nie udzielił odpowiedzi![]()
D80 + MB-D80 | T 17-50 2,8 | S 70-200 2,8 | SB-800 + klamoty do fot. bezcieniowej
Skontaktuj się z nami