Czy nasadka rozpraszająca na lampę SB 600 firmy Stofen jest dużo lepsza od takiej samej z wyglądu firmy Tumax bo cenowo wychodzi 2x więcej za stofena. Może ktoś ma w tym względzie jakieś doświadczenie ?
Szukaj
Czy nasadka rozpraszająca na lampę SB 600 firmy Stofen jest dużo lepsza od takiej samej z wyglądu firmy Tumax bo cenowo wychodzi 2x więcej za stofena. Może ktoś ma w tym względzie jakieś doświadczenie ?
F i C.
Te tumaxy podobno dają czasem lekki zafarb (loteria, zależy jak się trafi). Stofen jest pewniejszy. Sam mam taki dylemat co założyć na SB-600, ale na razie kombinuję z pudełkiem po jogurcie (odpowiednio przyciąć i powinien się nieźle spisywać - wzoruję się na adajko z cyberfoto).
Kupiłem TUMAXA zanim przeczytałem o możliwych zafarbach, ale rzeczonych nie zauważyłem...
Także kupiłem Tumaxa pod sb 600 i zafarbu nie dostrzegam. Wszytko piknie![]()
Czyli dość rzadko się to zdarza. Ja na razie mam 'stofena' by danone pysznyNajadłem się jogurtów, ale efekt jest
![]()
Do SB 600 miałem TUMAXA a do SB 800 kupiłem STOFENA, nie zauważyłem żadnych zafarbów na zdjęciach z TUMAXEM, ale tez różnica w cenie nie była 2-krotna (STOFEN był 45% droższy).
Ostatnio edytowane przez transporter ; 12-03-2008 o 16:10
W przyszłym tygodniu kupuję SB 800 i prawdopodobnie kupię od razu stofena
Będę miał okazję zrobić małe porównanie![]()
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
nie no ta druga wersja wyglada poprostu suuuper, 5 punktow za pomysl![]()
Stary ale jary ... D70s, D90 Nikkor 18 -200 VR, 18-105 VR, 24mm, 50mm, SB 600 + filtry
Regards
Wojciech
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Skontaktuj się z nami