Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Domyślnie

dublujesz, ale na chwilę zostawię, bo o tym jest w tym przyklejonym na górze wątku o testach. Tam nie można dyskutować.
    dziwne to zachowanie na ISO 800, nic tylko na tym robić
    fajne jest tez to usuwanie CA
    wyszło im tez, że tylko szybka karta umożliwia zrobienie do 100 jpg w serii.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    dziwne to zachowanie na ISO 800, nic tylko na tym robić
    mógłby trzymać te prawidłość wzwyż: 400<800 i <1600<3200

Domyślnie

Wyszedl calkiem przyzwoicie

Domyślnie

Ano właśnie, test wyszedł przyzwoicie, ale z drugiej strony czytam tutaj wątek Problemy z D300 - kolory i nie wiem co o tym wszystkim myśleć... a juz zamierzałem dokonać przesiadki z D80 na D300.
    Widać też, że algorytmy odszumiania D300 ma bardzo dobre, ale bez odszumiania szumi niewiele mniej od D80 (też bez odszumiania).
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    Ano właśnie, test wyszedł przyzwoicie, ale z drugiej strony czytam tutaj wątek Problemy z D300 - kolory i nie wiem co o tym wszystkim myśleć... a juz zamierzałem dokonać przesiadki z D80 na D300.
    Widać też, że algorytmy odszumiania D300 ma bardzo dobre, ale bez odszumiania szumi niewiele mniej od D80 (też bez odszumiania).
    Wigi kup go w koncu i przestan sie katowac przemysleniami poczujesz sie lepiej heeh

Domyślnie

co tu dużo mówić d300 wyszedł rewelacyjnie i jest to fantastyczny aparat

ale też prawdą jest, że za jeden d300 można kupić prawie dokładnie dwa 40d !
    Ale tak serio wiadomo, że jakość kosztuje ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    ale bez odszumiania szumi niewiele mniej od D80.
    Widziales kiedyś zdjęcia z tych dwóch puszek czy tylko stwierdzasz to na podstawie testów dpreview?
    Jesli nie to uwierz, ze szumi duuuzo mniej.

Domyślnie

Ja też stoję przed takim dylematem jak Wigi, tyle, że tak samo było kiedy wyszedł D200, długo myslałem czy warto z D70s na D200, potem wyszedł D80 i już w ogóle byłem zakręcony. Bez dwóch zdań D300 jest rewelacyjny, ale tym razem - nauczony doświadczeniem - poczekam jeszcze trochę na spadek cen (bo jest już poniżej 5500 za puchę) albo na D90 (czy jak się on tam będzie nazywał). Jeśli byłoby to 12 mpix, EXPEED i odkurzacz w obudowie od D80 a cena byłaby znacząco niższa od D300, to chyba będzie warto się zastanowić nad "baby D300".
    Nota bene przeczytałem w tym teście (na 17 stronie), że na wielu rynkach oferują go w promocji z kodem do pełnej wersji CaptureNX, ech żeby tak Nikon.pl zechciał wrzucić captur-ka do pudełka, to byłby argument za 300-ką. Pewnie jak zwykle jednak w pl będzie gorzej i drożej...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bloody Zobacz posta
    Widziales kiedyś zdjęcia z tych dwóch puszek czy tylko stwierdzasz to na podstawie testów dpreview?
    Jesli nie to uwierz, ze szumi duuuzo mniej.
    hehehe daj na luz, tak się składa, że nie tylko widziałem zdjęcia z tych obu puszek, ale i z kolegą, który ma D300 robiliśmy testy i porównanie z moim D80 - wyszło na to, że różnice w szumach są bardzo małe aż do ISO 1600. Test na dpreview tylko mnie w tym utwierdza
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów